Sousei no Aquarion vélemény

Rövid ismertető: Árny Angyalok vs. emberek. Az emberek száma eléggé megcsappant az idők során, mivel az Árny Angyalok felszívják őket az egyik robotjukkal, szolgálatukban van még egy úgynevezett Mitikus Bestia. Az Árny Angyalok ellen próbálnak fellépni, a Deava központ harcosai, akik folyamatosan küzdenek az ellenséggel. Az emberkéinknek vannak úgynevezett vectorjaik, ebbe beleülnek, kilövik őket a levegőbe, és harcolnak. Szót kell még ejteni a reinkarnációról, ugyanis ebben a kis csapatban néhány 12 000 évvel ezelőtti hős lelke "szaladgál". Ekkor kerül a képbe Apollo, aki lopássál szerezte kenyerét, és másokéit is. És itt történik meg a találkozás, az eddig is "repülő" jövőbeli bajtársai.

Miért kezdtem el nézni?: Mert befejezett projekt volt az UraharaShoppon.

Vélemény: Hosszú volt, nagyon-nagyon hosszú. Az elején még lelkes voltam, reménykedtem, hogy egy jó kis dráma, akció fog kikerekedni belőle, az is lett belőle, de nem úgy, ahogy én szerettem volna. Jön egy szereplő, aki mit sem tud a gépekről, de ő aztán tud vezetni. Igazából Apollo barátait, elragadták az Árny Angyalok, így vissza akarja őket szerezni, de idegesítő volt.
A részek haladtával megismerhetjük a többi szereplőt is. Minden részben volt valakinek valami baja, és arra koncentrált, arra a szereplőre, és annak környezetére, ez nem hatott olyan rosszul, de egy idő után idegesítő volt, jött egy ellenség, be a vektorokba, győztek, hurrá! Először még nem, de aztán a Parancsnok is kezdett egyre idegesítőbb lenni. A rejtélyes jó tanácsaival, amik először senkinek se esnek le, majd miután már harcolnak, és a majdnem vesztettek, hoopp, megtörténik a csoda, és mit ad isten, valami hihetetlen csapást mérnek az ellenségre, és happy end. Mindenki boldog.
Vicces volt a Rena, tolószékes csaj, aki vámpír, ha jól emlékszem, tudom, nagyon jó képességei vannak, és simán elvezet egy vektor gépet, így legyőzve az ellenséget. Meg kell említeni, hogy három kis gép egy nagy robottá tud alakulni. A legviccesebb az, hogy amikor "egyesülnek", mintha egy rossz gépnek orgazmusa lenne, egyszerűen nagyon idegesítő az a hang, nem tudom másnak bejön-e, de... 
Irritáló szereplő volt még Sirius, nem tudom, hogy merték ezt a nevet adni neki. De a kis verseivel, a rózsáival, egyszerűen nagyon gáz volt. A vége meg, olyan semmilyen volt. Nem győzött egyik oldal sem, se happy end, se depresszió.
Nem volt egy nagy szám ez az anime. Volt egy probléma, azt megoldották, és így teltek a részek. Volt egy rész ami abszolút nem szólt semmiről, csak a harcról.

A magyar fordításról, videóról, stb.: Szeretjük az UraharaShoppot. Egyrészt azért mert mindig van videó a projektjeikhez, másrészről pedig, hogy nem Megauploadra teszik fel az animéket, hanem az oldalra. Szép formázott felirat, még jobb videó.

Zene: Az ending mindenképpen megér egy áldást, szerintem marha jó, viszont az openingek idegesítőek, az első mindenképpen.

Pontozás: 10/5, Először tetszett, de nagyon esett a színvonal szerintem. A szereplők idegesítőek voltak, a helyzet nevetséges, vagyis nekem nem tetszett. Szóval ennyi.

Néhány kép néhány szereplőről:

Apollo
Sirius
Silvia

Rozen Maiden vélemény

Röviden az ismertető: Jun, rendel egy babát, de ez nem akármilyen baba, hanem élő baba, akik arra kárhoztattak, hogy megküzdjenek egymással, hogy olyanok legyenek, mint Alice. Alice, a tökéletes baba volt, akit az úgynevezett Apa alkotott. Szóval harcok folynak a egymást gyűrűiért. Shinku és Jun szerződést kötnek így Jun Shinku "szolgája" lesz.

Miért kezdtem el nézni?: Mert szeretem az ALI Projectet, és ők éneklik az openinget, úgyhogy adtam egy esélyt, amit kifejezetten jól tettem.

Vélemény
: Nem fogok írni a grafikáról, mert nem értek hozzá. Mit lehet azon kívül írni, hogy jó volt? Nem hinném, hogy sokat, vagyis én nem írok mást.
A történet jó volt, bár nehezen tértek rá a lényegre szerintem. Sok napba telet mire rászántam magam, hogy nézzem meg az 5. részt, majd a hatodikat, de azt hiszem utána már nem kellett unszolás.
Mondhatjuk azt, hogy egyedi volt, mert ez az igazság. Először még csak Shinku van Junnal, meg ugye a nővére, Tori. Shinku Junt teljesen kikészíti, majd csatlakozik Hina-Ichigo és Suiseiseki. De mint minden animében, jó nem minden, de a legtöbb animében, itt is van ellenség, aki Suigintou személyében mutatkozik meg. Érdekes volt, hogy Jun az anime közben, mit meg nem tesz a babákért, például amikor kimegy az utcára, hogy vegyen Hina-Ichigonak süteményt. Ahogy nőnek a babák száma, mondhatjuk, hogy úgy csökken Junnak az iskolatársaitól való félelme. A nyolcadik-kilencedik rész körül feltűnik még Suiseiseki ikertestvére, Souseiseki.

A legjobban az tetszik, ahogy Shinku gondoskodik mindenkiről. Amikor Suiseiseki szomorú volt, Shinku  rákérdezett miért, bár ő nem mondta el mi bántja. A legszomorúbb az volt, amikor Shinku sírt, hogy ó selejt, hogy leszakadt a karja. Az volt az igazán érdekes, hogy Suigintou magában selejt, de mikor Shinku karja leszakadt, bűntudat nélkül mondta, hogy "selejt vagy, selejt vagy!". Vajon belegondolt, hogy ő selejt? Shinku miért nem vágott vissza? Tudom, Shinkun látszott, hogy egészen pánikol, és hogy amiért idáig küzdött, most elveszni látszott.
A nagyon hangulatos még az volt, hogy ők négyen, Shinku, Hina-Ichigo, Suiseiseki és Souseiseki régen ismerték egymást, de valahogy külön utakra tévedtek. Nem akarok negatív lenni, de most hogy megint találkoztak, attól még nem hiszem azt, hogy minden olyan lesz mint régen. Bár ez majd a következő évadból kiderül.

A magyar fordításról, videóról, és ami ehhez tartozik: A fordítást az AnimeAddicts és a Totenkopf, azaz yuri gondozásában készült. Külön-külön is elképesztő jó munkát szoktak véghez vinni, együtt meg szerintem csodálatosak. Amikor yuri fordításait olvasom, mindig belegondolok, milyen jó nyelvérzéke van, és milyen jól tud fogalmazni. Az AnimeAddicts-nál a formázást szeretem nagyon, plusz a karaoke-kat. A szövegekre se lehet panasz, még egy dolog van az AA-ról, ami azt mondja, hogy "igen, ők tényleg profik", megmagyaráznak néhány dolgot, amit az animében nem tesznek meg, ők tényleg azt akarják, hogy értsük.

Pontozás: 10/8, miért? Mert tényleg jó történet volt, de nem élveztem annyira.


Befejezésül néhány kép a szereplőkről: 

Jun
Suigintou

Shinku







Az oldalról, mi és hogyan lesz, ha valakit érdekel

Néha vélemény animékről, néha mangákról.

Ez viszont bele fog telni egy kis időben, úgyhogy megnézzük meddig bírom. Most viszont ennyi. Következő bejegyzésben következzen egy kis anime vélemény a Rosen Maiden első szériájáról.

Mindenkit üdvözlök e kis blogon
Üzemeltető: Blogger.