Ghost Hunt vélemény

Rövid összefoglaló: Az iskolában az egyik este Taniyama Mai és barátai kísértettörténeteket mesélnek egymásnak, mikor betoppan egy fiatal fiú, Shibuya Kazuya. Következő nap Mai, az iskola régi épülete mellett megy el, amiről tegnap a történetek kapcsán hallott. Közelebb megy, és bent lát egy kamerát, ezért bemegy az ajtón, közel a kamerához és a polcokhoz, amikor minden rá akar dőlni, Lin, az asszisztens megmenti az életét. Mint kiderül, Shibuya Kazuya az, aki az előző nap rájuk tört. Mivel Linnek eltört a bokája, ezért utasítja Mait, hogy legyen az asszisztense, mivel eltörte a kamerát. Kazuya, más néven, Naru-chan a paranormális tevékenységeket kutatja, kopogó szellemek, kísértetek, miegymás.

Miért kezdtem el nézni?: Az AA-n régebben megtetszett, miközben olvastam az ismertetőjét. És mert Kazuya, olyan hidegnek tűnik ezen a képen, sőt mindegyiken.

Vélemény: Nézette magát, bár lehet, hogy azért volt, mert majdnem minden résznek cliffhenger volt a vége, és mit tehetett az ember, mint hogy tovább nézi. Érdekes esetek nyilvánultak meg szép sorban. És egyre érdekesebb szereplők tűntek fel. Médium, pap, papnő, isten tudja még ki. Sokan voltak. Sok főszereplő volt az anime folyamán, amit furcsának találtam, igen, tudom, hogy vannak mondjuk, focis, baseballos animék, amiben tömegesen vannak, de ez egy más téma.
Szóval, nem tudtam mit várjak, mert ugye az első ügyből, ami négy részt ölelt fel, nem volt semmi szellemes. A szójáték nem volt szándékos... csak egy kicsit. Néha egy-egy rémisztő ügy beütött, miután azért nem mentem volna ki sehova sötétbe egyedül. Volt néhány elég megrázó eset szerintem, amikor a szereplők szörnyülködtek, én csak örültem mondjuk, de nekik rossz volt. A második ügynél voltak talán álmai Mainak, vagy nem olyan hamar?
A 12. és 13. rész nagyon más volt. Elvégre Mait szállta meg a szellem, aki Lint az apjának nézett. Ez egy csendes karácsonyi történet, elvégre a fiú néma, mégis furcsa volt, hogy a gyerekek nem fordultak el tőle. Valahogy olyan jók mutattak egymással. Az a hamisítatlan boldogság az arcukon... Ez mind szép és jó, de akkor is szomorú történet volt. A fiút otthagyta az árvaháznál az apja, majd egyszerűen bújócskázás közben eltűnik? Gyanús. Nem szeretek ilyeneknél spoilerezni annyira, remélem nem tettem az előzőekben.
Azok a részek voltak az igaziak, amiben már Mai is nyakig benne volt. Álmai voltak, látta halálát, érezte, az tényleg olyan hátborzongató rész volt.
Voltak benne vicces jelenetek, de nem vitték túlzásba, szerencsére. Dráma, az épp elég volt, bár Naru-chan múltjára lenne pár ötletem. Konfliktusok, tetszett mikor Naru, egyszerűen csak elájult, mert ugye kimerítette magát. Az volt a legizgalmasabb rész. Vártam az utolsó részeket, elvégre még Narunak fel kellett fedni az igaz színeit. Egyértelmű volt, hogy tud valamit.

Pontozás: 10\8

A feliratról: Az első 17 feliratot NiN követte el, az utána lévőket KeLa. Volt benne helyesírási hiba, de végül is mindegy. Már nem emlékszem hol, és nem most fogom újra nézni az biztos. AnimeAddicts-on megtalálható a felirat, a videónak a Zero-raws-ot ajánlanám, elvégre ez még él.


Képek:

John, Masako, Hou, Ayako













Mai és Naru-chan

Natsume Yuujinchou vélemény

Rövid összefoglaló: Natsume, aki látja a youkaikat, egész életében azt kívánta bárcsak ne látná őket. A szülei meghaltak, így most  távoli rokonnál él. Menekülés közben, miközben azt hiszik róla, hogy ő a nagymamája, átszakít egy akadályt, ezzel kiengedve a benne élő démont, aki a Barátok Könyvét akarja, ami a nagyanyja, Reiko tulajdona volt. Akinek a tulajdonában van a könyv, az irányítani tudja az összes ayakashit és youkait, akinek a neve benne van a könyvben. Egy idő után a benne szereplő youkaik szeretnék visszakapni a nevüket.

Miért kezdtem el nézni?: Szomorúnak hangzott az ismertetője, ez nálam jó pont. Láttam benne lehetőséget, megkaptam, amit vártam. 

Vélemény: Most néztem meg másodszor, először 2009 augusztusának elején kezdtem el. Egy kellemes csalódás volt, nagyon kellemes. Minden perce csak úgy suhant és nem akartam, hogy vége legyen. Ez egy olyan szívet melengető anime, amit nem lehet megunni. Mind a 13 rész fantasztikus volt.
Az egész animének két dolog volt az alappillére. A nevek visszaadása és Natsume kapcsolata a körülötte lévőkkel. Mindkettő szépen fejlődött. azt hiszem minden részben volt egy youkai, akinek vissza kellett szolgáltatni a nevét. Sok megható, sírós történettel fogunk találkozni szerintem, vagyis néhány olyan volt, ami megért egy kis szemtörölgetést.

Az animében sorra tűntek fel a jó kis szereplők. Először ugye Nyanko-sensei,



majd Tanuma, aki csak a youkaik körvonalát látja,



majd Natori-san (piroskabát), aki tényleg látja őket, csak ő elűzi a youkaikat, amit Natsume nem nagyon díjaz.




Nyanko-sensei, ha nem is látszik rajta, de akkor is aggódik Natsuméért, mivel már a harmadik részben megkérdezte, hogy mi a baj, mikor rémálma volt. Szóval Nyanko-sensei-t, elkezdte érdekelni Natsume, aggódott miatta, segített neki, szóval Nyanko-sensei, amellett, hogy sokszor részegen megy haza este, attól még jó testőr. Tanuma, volt az aki érdeklődött a suliban Natsume iránt és ott találkoztak. Miután rájön, hogy Tanuma nem látja a youkaikat, elgondolkozik, hogy miért csak ő látja, és miért látja egyáltalán. A következő "áldozat", Natori-san. Itt csillant fel Natsuméban a remény, hogy nincs egyedül.

Natsume karaktere az, ami számomra tökéletes. Gondolkozik, hibáztatja magát, viccelődik. Láthatjuk, ahogy a sorozat folyamán, fejlődik. Hátrahagyja utálatát, amit a youkaik iránt érez, kapcsolatot teremt a többi emberrel. Míg a sorozat első részében furcsának gondolta a két fiú, akiket fogalmam sincs, hogy hívnak, az ötödik vagy hatodik részben, már az ő véleményét kérték, hogy a tofut, melyik módszerrel jobb enni. Ilyen volt még Tanuma megjegyzése, amikor áthívta magához, hogy megmutassa a mennyezeten tükröződő víz képét, vagy akkor vagy utána, hogy nem kell hazudnia neki, hisz ő is tud néhány dolgot a youkaikkal kapcsolatban. Aztán később, mikor megkérdezi Tanuma, hogy milyen színűek a halak a kis tóban, megmondja, hogy vörös. Ezzel barátságuk egy új szintre lépett, és ezért marha elégedett voltam, hogy Natsume kitört a saját fogságából. Natori-san ebben az évadban már nem tűnik fel, vagyis feltűnik, csak nem kerül kapcsolatba Natsuméval.

Pontozás: 10/10

A feliratról és a videóról: A feliratot a ChME készítette, úgyhogy arra nem lehet panasz. Egy szép kis karaoke, formázott felirat, tökéletes.
A felirat a zero-raws-os videóhoz készült. Itt egy elérhetőség, ha valaki nagyon nem találná.

Natsume Yuujinchou 1-13

És a AnimeAddicts is megörvendeztet minket e csodálatos sorozattal.

Opening, ending: Az opening jobban megfogott, mint az ending, de ettől mindkettő nagyon tetszik.

Extra képek:

Natsume és Nyanko-sensei
A híres Madara-sama

Hinoe
Az "átkozott" Natsume, Nyankon feküdve, Hinoe kezével


Üzemeltető: Blogger.