2010-es anime szemle

Mondhatom, hogy elég animét néztem 2010-ben, bár volt néhány, amit jobb lett volna elkerülni. Nézzük:

Eddig befejezett animém összesen: 99 (pedig annyira el akartam érni a százat évvégére)

2008 és 2009-ben, és az előtti években megnézett animék száma: 53

2010-ben megnézett animék: 45

2011- ben: 1

2010-ben látott legjobb anime, de nem feltétlenül 2010-es: Pandora Hearts, Black Lagoon: The Second Barrage, Durarara!!

2010. csalódása: Uragiri wa Boku no Namae wo Shitteiru

Mint már mindenki észrevette, a vélemények spoileresek. Jókor szólok, mi?
Készülőben van egy kis Hunter x Hunter OVA, Durarara!!, és Highschool of the Dead vélemény...

Togainu no Chi véemény

Boys Love játékból adaptált, shounen-ai-nak nem mondható, de legalább rá célzó anime. Nyomokban erőszakot, vért, vért, vért és még egy kis vért tartalmaz.

Vallja be mindenki, hogy egy jó kis yaoi sokkal jobb lett volna, mint így, lagymatag jelenetekkel teletűzdelt, idegesítő karaktereket szerepeltetve.

A történet jó, van egy pasi, akit gyilkosságért kereteznek, de a börtön helyett felajánlják neki, hogy menjen Toshimába, és harcoljon, röviden ennyi. A történettel nincs semmi bajom, sőt elég kreatív szerintem, ez olyan csak "egy győzhet" effektus. Sajnos ez is áldozatul esett a vágógépnek, és kevés yaoi utalással érheti be minden rajongó, ami rossz, nagyon rossz.

A karakterek szörnyűek, nekem. Mondhatnám azt, hogy jellemfejlődésen mennek keresztül, de szerintem nem így van. Megpuhították azokat a szereplőket, akikben volt egy kis tartás, ami nagyon nem mutatott jól. Bíztam Akirában, hogy megmarad egy közömbös, kőszívű baromnak, de nem, mert mindent elvettek tőle. Nem elég, hogy a kék hajú, akinek fogalmam sincs mi a a neve, a vérére szomjazott, mint egy hülye vámpír, de teljesen elvesztette mivoltát a karakter. Jött a szentbeszéd, amikor Keisuke elvesztette az eszét, de az  már sok a személyiségéhez. Közhelyekkel próbálta nyugtatgatni, ami persze nem jött össze. Az utolsó előtti részben, amikor esik az eső, és ott kuporog a földön Keisuke testével, megsajnáltam, egy kicsit. De a kárörömöm sokkalta nagyobb volt.

Keisuke és Akire a sötétben, sajnos még együtt

KeisUKE, véletlenül benyomódott a capslock, nagyon sajnálom a gúnyolódást, mint ahogy Keisuke szokta. Egyszerűen idegesítő a karaktere, mindig, mindenhol. Annyira szánalmas, ahogy ott rimánkodik össze-vissza, sajnáltatja magát, amiért ő nem tud segíteni Akirának, a terhére van, sőt már azért is sajnálkozik, mert sajnálkozik. Aztán mikor megissza a Line-t, mondhatjuk erőszakos lesz, és kibújik eddigi személyiségéből, de akkor is utálatos, ahogy önelégülten mosolyog, és beszél, beszél, és beszél. És halála igenis igazságos volt, annyi embert megölt. Miért itta meg a Line-t? Egyszerű kérdés, egyszerű válasz: mert hülye. Bővebben, ha jól emlékszem, akkor nem tudott megint segíteni Akirának, csak a terhére volt, igen, ezt jól gondolja, de annyira naiv Keisuke kisugárzása, hogy megtudnám ölni, szerencsére már megtették helyettem. De ahogy hülye döntéseket halmoz egymásra, az már kicsit sok, és mindezt azért mert szereti Akirát. Ha igazán szerette volna, inkább megvárja, és nem megy utána, mert ellenállhatatlan vágyat érez, hogy mellette legyen, borzasztó.
A másik nagy "kedvenc" Rin...   

Rin, Rin, Rin. Nem vagyok tőle elragadtatva, de nem volt olyan szörnyű, mint Keisuke. Ő valamivel szimpatikusabb volt, de azért ő se az a "jaj, de örülök, hogy van szereplő", igaz nélkülük, nem lenne kit utálni, de azért Rin története kicsit sok volt. Shiki féltestvére vagy testvére? Már nem is emlékszem, azért Shiki sokkal jobban hasonlított, Rin barátjára, akit megölt, de semmi baj. Végül is csak egyszer tekertem vissza, hogy ki-kinek a kije. Rin viselkedése még elviselhető, bár nekem ez tiszta vérfertőzésnek, vagy inkább szerelem, amit Shiki iránt érez. Akit megölt tényleg úgy nézett ki, mint Shiki, egyértelmű, hogy Rin igazából Shikibe szerelmes, bármennyire próbálja megölni. (A sok rossz yaoi hatás.)

Jöjjön néhány szó még Shikiről, aki szép reményekkel kecsegtetett. Hideg, távoli, kedvenc színe a piros, hobbija öldöklés, de ez nem állított meg a fanatizmussal, elvégre Shikinek szép kardja van, ami ha emberrel találkozik, szép piros lesz. Igen, Shikit ott dobtam el magamtól, amikor az utolsó részben őrölten futott Nano felé és kiszívta a vérét, és esküszöm emlékeztetett a Highschool of the Dead-re, ahogy nagyra tárta a száját, és beleharapott Nanoba, kész vége a kedvenc szereplő státusznak, ez olyan gázul mutatott Shikinek, ahogy annyira esztelenül szalad a hatalomért.

Két igaz szereplő maradt, akik keveset szerepeltek, de legalább nem kellett csalódni bennük. Az Öregember - Ossan, vagyis Motomi, és Nano, akik voltak, haladt a történet, és ők haladtak szépen lassan, néhány szóval, talán azért jöttek be ennyire, mert keveset szerepeltek.

Pont: 10/6, ha játszottam volna a visuel novellel biztos kevesebb lenne, de azért Keisuke halála nagyot dobott a pontokon.

Videó és felirat: Kivételesen nem az US-ről néztem, csak az első pár részt. Szóval mindenki menjen a Bleach Hun oldalra, és leszedheti az internet mélységéről a videót és srt feliratot hozzá, vagy az US-en is be van már fejezve, ha jól emlékszem, de gondolom ott formázva van a videó és saját kiadás. Kinek, hogy tetszik.

Üzemeltető: Blogger.