Koisuru Boukun vélemény

Vigyázat YAOI! Spoiler nyomokban felfedezhető, nem mintha sok mindent el lehetne sütni.

A történetre nincs sok panasz. Van nekünk a szemüveges pasi, akinek a testvére meleg, és együtt él a barátjával San Francisco-ban, ahol nem rég engedélyezték a melegek házasságát, így Souichi, aka szemüveges uke, ki gondolta volna, ideges lesz, ordít egyet Morinagával, a semével, és mehet is a móka. Szóval kezdődik is az egyetemen, majd később az egyik fiú házában minden. És a bonyodalmat nem az uke indítja...

Be kell valljam, ez másabb, mint a többi tucat yaoi. Itt ugyanis a meleg ellenes uke és a sima seme, érdekes előadást tartanak nekünk. Barátok, ez látszik rajtuk. Viszont, mikor Morinaga elmegy panaszkodni a szokásos bárba, és kap egy kis ajándékot a csapostól, minden felborul. Senpai minden értelemben a sárga földig issza magát, míg Morinaga figyeli az áldozatát. Az egészet ott rontotta el, hogy elment még neki sört venni, mert így a kedves uke megtalálta a kis üveget, amit nem kellett volna. Hö, ezt eléggé megszívta, de még mennyire meg fogja...

Morinaga eléggé becsípett állapotba megtalálja a hercegét vagy királylányát, akinek a legnagyobb megmozdulása akkor, hogy később ráesik a seme-re. Igen, talán a vágy fokozó segített neki a felállásban, és a kőkemény testrészt is előnybe részesíti Morinaga. És TADAM. Megtörténik. Morinaga nem vár egy percet se, jó, talán azt az egyet megvárja, de utána teljes erejével a senpai-a kielégítésére koncentrál.

Forró pillanatok
És itt vége is van a bűvös első résznek, de van másik! Az indulatok elszabadulnak. Senpai ébredezik, és nem nagyon boldog, hogy Morinaga kihasználta a kedvező helyzetet, le is hordja őt, kiküldi a saját lakásából, úgyhogy teljes az élvezet, főleg a senpai-nak. Szóval a senpai dühös, Morinaga-nak bűntudata van, ezért elmegy, persze lábon, és egy másik helyre. Ezután jön meglepődés, harag, szex, mi kell még egy yaoiba?
A dühös senpai

Az OVA-ról azt lehetne mondani, ha nem ismerném a mangát, hogy jó, csak később lesz unalmas. Például a homofób uke jó választás, a testvér komplexusos báty szintén. A felháborodása az uke-nak szintén tetszett. Végre egy olyan anime amiben nem szeret bele elsőre, abba a pasiba, aki szinte "megerőszakolta".  Jó, tudom ott volt az itóka, de kihasználta a helyzetet. A szereplők jelleme változatos volt a megszokotthoz képest, úgy értem egy homofób uke? És a seme se volt semmi. A sok pirulós uke után, mát a dühös-pirulós uke, jobb volt. Persze, ez egy yaoi, és majdnem minden yaoira jellemző, hogy az egyik úgyis ki fogja használni a másikat, amit ő persze hagy, és a végén még bele is szeret. Tudjuk, hogy ez lesz, ennek kell lennie, különben hol a Happy End? A két rész szexszel végződött, úgyhogy a yaoifanoknak semmi ok a panaszra. Kikapcsolódásnak jó a yaoi függőknek, de ha valami mélyebb yaoi-t keresünk, amit lehetetlen találni, akkor nem itt kell keresni. Sok vicces jelenet, kevés dráma, elég szex.

Pontozás: 7 a tízből.

Ami tetszett és ami nem: Jó volt, ki lehetett bírni, jó szereplő jellemek, kevés pirulás, de semmi új yaoi téren, történet nem más, mint a többi, tipikus yaoi, de a jobb fajtából.

Kedvenc idézet: "Óh, ne már, állj fel rendesen!" /Morinaga/

Kedvenc szereplő: a yaoikban mindenkinek hülye tulajdonságaik vannak... Nincs.

Utált szereplő: Kivételesen az sincs.

Videó: UraharaShop-ról néztem én, de a Yaoi Orden is ellát felirattal.

Kiszólás a világnak

Mint láthatja mindenki doramákról is fel fog kerülni vélemény. Szépen lassan, az első meg is érkezett. Kommenteljetek, ha úgy tetszik :) Vagy ha csak vitatkozni akartok. Jönnek még mangák, az tényleg csak később, de itt van még néhány anime vélemény, Densetsu, a Nurarihyon... Ezekre még lehet várni, nyugodtan. :D
Addig is jó olvasást! :)

Bokura no Ai no Kanade vélemény

Előre leszögezem, bármennyire is sértő, amit írok, nem utálom a yaoi, shounen-ai, bármilyen BL témájú animét/mangát/doramát/ és vigyázz spoiler!

Kezdjük az elején. A történet nem bonyolult. Egy zene felé játszódik, amin van egy béna zongorázni tanuló diák, meg egy profi, aki nagyon szépen, jól, tökéletesen zongorázik. Maki (Watari Kouki), akit szerintem csak a lustasága állította meg a zongorázásban, miután meglátta, hogy egyedül ebédelt Ruiku (Uchiyama Masato), és ezenkívül észrevette, hogy esténként zongorázik a suliban, érdekelni kezdte a távolságtartó zseni.

Itt kezdődik a kis kalandjuk. Maki egyből rámászik Ruikura, mikor az egyik este elmegy az iskolába, ahol Ruiku zongorázik. Persze, úgy mászik rá, hogy van neki "barátja", aki legalább normális. A boys love-os filmekben, az első feladat az, hogy a nyomulós, seme pasika, rámásszon a szexuálisan ártatlan uke-ra. Mert enélkül nem, BL egy BL.

Nagyon jó volt. Mint a halál. A sötétben van az ukénk, világosban a seménk. A seme, hülye, lusta, irritáló a mindig vigyorgó arcával, mint valami hülye bohóc. De különben az egész sorozatban ez volt, viccelt, nyomult, nevetett, lefeküdt az állítólagos "barátjával", miközben Ruikura gondolt, hát persze, ez igazából nem olyan meglepő, de mondjon nekem valaki egy meglepődéssel teli BL-t. Lehetetlen, mint tűt keresni a szénakazalban.
Ruiiku és Maki, igen... meleg helyzetben...
Most, hogy a semet felületesen kitárgyaltam, jöjjön az uke. Egyértelmű, hogy van múltbéli sérelme, itt most az, hogy az anyja bottal verte a zongora előtt, hogy ő legyen a legjobb. Csendes.. zavarban egy kisebb testi kapcsolattól. Szóval elvállalja a Maki tanítását, aki ezt mindig... jó, csak majdnem mindig kihasználja. Például, az egyik próbán elkezdi szegény, érzelmileg kihasznált fiút vetkőztetni, de persze az Ruiku-ba is szorult egy kis gerinc, és ellenáll. Gratulálok. Az első jó megmozdulása a filmben. Ezt is elértük.
Nem szán nekünk semmi érdekest a továbbiakban se a film. A zongoratanáruk perverz, és tetszik neki a Ruiku. Végre valami izgalom, van egy perverz tanár, egy idióta, meg az idióta szeretője, akiről eddig nem sok szó esett.
Maki épp most beszél Sz-sannal

A hátsó ő, akinek fogalmam sincs mi a neve, de még lesz szerepe, szóval legyen Szerető-san, röviden, Sz-san. Ő a seme, hát nem is tudom..., szexpartnere? Mondhatjuk így is. 

Szóval jön a vizsga, és Ruiku elkezd szerelmes lenni Makiba, ÚRISTENEM!!! Beleszeretett, de tényleg. Innentől nem tud normálisan zongorázni, mert érzései megzavarják őt, hát borzasztó lehet, ha ennyire nem tud játszani, viszont a vizsga egyre közeleg... Ki gondolta volna, hogy Ruiku, olyan béna, hogy leesik a lépcsőn és eltöri a csuklóját? Jól nézett ki, mindenki nézze meg, guszta. Ha a dorama nem is, az a kéz jó volt. Mivel keze nem használható, ezért próbálja elhalasztani a vizsgát, ami nem sikerül... elsőre.

Jó, ennyit a negatívumokról és a történetről. Jöjjenek a pozitívumok. Igaz, az eleje lapos volt, a szokásos "tanár"-diák kapcsolat már rég unalmas, viszont Ruiku mélypontja nem volt olyan rossz, bár nem olyan drámai, mint amit szerettem volna. A vége szerintem szemétség volt. Ilyen dologért otthagyni őt? Hogy nem mer büszkén szemébe nézni? Szánalmas olyankor az ember, amikor nem tudja, kinek a szemében nem változik róla a kép, bármit is csinál. Igen, szerintem szánalmas Maki, ez már csak így marad. Viszont Sz-san nagyon köcsög volt, mert akkor mondta el Ruikunak, hogy Maki segített elhalasztani a vizsgát. Hogy mit is csinált Maki? Találjátok ki, vagy nézzétek meg a filmet. Összességében, nem alkotott maradandót. Nekem nagyon gyenge volt. Túl gyenge.

Pontozás: 10\4... rossz. Idegesítő szereplőkkel, de azért akad benne kellemes jelenet, de nem sok.

Kedvenc szereplő: Sz-san, mert olyan kis köcsög volt a végén, hogy elmondta Ruikunak, mit csinált Maki a....

Nem kedvelt szereplő: Maki, Ruiku... még jó hogy nem volt benne több főszereplő, ők is idegesítettek volna...

Videó és felirat: Regisztrálj itt, vagy itt. Előre szólok csak ANGOL felirat van még hozzá. Vagyis én úgy tudom.
SZERK: A Sekai Fansub elkészítette a magyar feliratot hozzá. 
Üzemeltető: Blogger.