One Outs vélemény

Baseball-os anime, juhúú! És szerencsére nem a szokásos.

Minden úgy kezdődik, hogy a Lycaons sztárja, Hiromichi Kojima, Okinawa-ba utazik, és ott találkozik egy dobóval..Ez a bizonyos, név szerint, Tokuchi Toua, dobó, csak fogadással megy bele a játékba, hisz ez a One Outs egyik lényeges pontja. Ha visszatudja ütni a labdáját Kojima, akkor övé lesz Toua keze, mivel ezt kérte, de ha nem akkor, fizetnie kell Tokuchinak. Tokuchi meg is lepődik, mikor az áldozata visszaüti a labdát, ezért oda is nyújtja a kezét, várva, hogy majd eltöri. És itt mondja Kojima, hogy menjen vele vissza, és játsszon a csapatukban.

És elkezdődnek a nagy összecsapások. Nem kell itt vérre és kimerítő edzésekre gondolni, hiszen itt nem arról van szó, hogy milyen keményen eddzenek a csapatok, majd jutnak el a bajnokságig. Kivételesen, Tokuchi egy zseni, akinek a logikája átlag feletti, a szorult helyzetekből pedig mindig talál kiutat. Mondhatjuk úgy, hogy Tokuchi a hős, aki mindig megmenti a napot vagy a meccset.

Tokuchi az egészben a legjobb karakter, bár ez elvárható lenne egy főszereplőtől, de itt nem is lehet sok szereplő közül választani. Mint a képen is látszik, szőke haj, cigi legtöbbször a szájába, egy önelégült mosoly az arcán, amit mindig feltesz az arcára, ha az ellenség éppen belesétált a csapdájába. A szája szintén nagy, mindig szívesen szól be csak úgy az ellenfélnek, hol hülyíti őket, hol pedig megmondja az őszintét, és hogy nincs rá esély, hogy győzzön.

Egy nem teljesen kifejlett önelégül mosoly
Miután csatlakozik a csapathoz a klub vezetővel fogadást kötnek Tokuchi fizetésével illetőleg. A klub vezető bosszankodik, mikor a csapat nyer, pedig nem ez lenne a dolga. A személyes bosszúja sokkal többet ér neki, mint a csapat győzelme, ami szánalmas egy klubvezetőtől. Tokuchi közönyös vagy szemét, elmagyarázza, hogy miért is csinált úgy, miközben összetöri az ellenfeleit, kedves. Összefoglalva, baseball, logika, szemétkedés Tokuchi részéről, pénz, önelégült mosolyok. 

Kicsit pszichonak néz ki így, nem?:D
Pontozás: 10 :D

Kedvelt szereplő: Tokuchi.

Nem kedvelt szereplő: Nem volt.

Idézet: "Ez a fickó még az edzőnél is rosszabb."- egy ellenfél
"Akik összetörtek, többet ne álljanak fel." - Tokuchi

Videó: Will of Fire, szép volt. Köszönjük. :D 

Gintama, 1. kötet vélemény

Mangaka: Sorachi Hideaki

Hossz: Még nem tudni.

És itt van hát az ELSŐ Gintama kötet értékelése, azért kötetenként, mert úgy sokkalta jobb végigkövetni az eseményeket, mintha írnék egy hosszú, tömör véleményt. Szóval első kötet.

Ha valaki nem ismerné felvázolom a helyzetet. Az Amanto idegenek húsz éve Edo-ba jöttek, így a szamurájokat megfosztották kardjuktól, és mint minden akkor élő embert a büszkeségüktől is. Igazi szamurájok már nem léteznek. Éles kardot nem viselhetnek, kivéve az, akinek van engedélye, de a fakard nem tiltott.

Megtörténik a nagy első találkozás Gintoki és Shinpachi között, mikor is Gintoki édességlöketét, amit egyszer ehet egy héten a magas vérnyomása miatt kiborítják. Itt jön szellemes beszólásokkal egy csihi-puhi, amiből a részt nem vett Shinpachi jön ki vesztesen, mert nála maradt Gintoki véres fakardja, ezért be is viszik. Majd néhány nap múlva, Shinpachi számonkéri, hogy mégis, hogy tehette ezt. Aztán az egészből az jön ki, hogy csatlakozik az Alkalmi munkás csoporthoz, akik pénzért bármit megtesznek.

És jönnek az események. Találkozás Hasegawa-sannal és a ritka állatokért rajongó hülye herceggel. Kagura csatlakozása, aki emberfeletti erőkkel bír, és a fiúk először azt hitték, hogy megölték őt, mikor elütötték a motorral. Szegény naiv lelkek. Otose, az alattuk lévő bár tulajdonosa, és az ő szedi össze a havi lakbért, amit persze egyszer se tudnak kifizetni. A szereplők összeismerkednek egymással a fejezetek folyamán, Kagura és Otose találkozása poénos. Megtudjuk, ki is igazából Catherine, Otose alkalmazottja. Fontos még megemlíteni Katsura-t, aki nem Zura, ahogy Gintoki hívni szokta. Egy nagyon jó beszélgetésnek lehetünk tanúi köztük. Kik is azok az Anti-Idegen pártiak? :) És mi köze mind ehhez a Shinsenguminak? Hijikata-san és Gintoki találkozása tavolról, egy bomba, Sogo, Katsura...

Sok szereplős manga, mégis nagyon jó csinálnak mindent. Egyszerűen fantasztikus, ahogy szerepeltetik őket, poénkodnak, mégis az egész tényleg vicces, nem valami kínos hülyeség, nem ez egyértelműen nem kínos. De a szereplők totál hülyék, banálisan. Viszont annyira szoros a kötődés, pedig még nem is a jutottak túl az első köteten. Jó nézni az ilyen karaktereket. Egyáltalán nem sablonos, mindig mutat újat, és egy másik oldalt, ami engem még jobban lázba hozott. Egyszerre lehet ezen a sorozaton szakadni a nevetéstől, néha meghatódni, sírni, és eközben jól szórakozni.
Annyira menő Gin-san
Visszatekintés a múltba, Gintoki és Katsura múltjába, hogy milyenek is voltak a háború közben. Gintoki gondolatai az életről nagyon érettek, ahhoz képest, hogy legtöbbször komolytalan, vagyis amikor nem épp' valami harcról van szó. Gintoki és Katsura párbeszédein lehet szakadni rendesen, ezért mindenki kezdjen bele a mangába, mert valami eszméletlen.

Néhány szó a rajzolásáról: tetszik. Mivel nem értek hozzá, ezért nagyon  mást nem tudok mondani.

Pont: 10 :D Egyértelmű.

Kedvenc szereplő: Gin-san és Katsura, de a többieket is szeretem, csak még nem annyira mint őket <3

Nagyon nem kedvelt szereplő: Nincs :D De mégis... a hülye herceg.

Kedvenc idézet: "Amíg a testem meg nem törik, addig kihúzom magam: egyenesen állok és élem a saját életemet" /Gintoki/
"- Tényleg te vagy, Zura Kotaro?
 - Nem Zura, hanem Katsura!!"


Ezer köszönet a fordítóknak, lektoroknak, scannelőknek és aki részt vett a munkában.

2011 nyári szezon - nem fogunk elsüllyedni a sok jó anime tengerében


Remélem fordításom, visszaadja amiről szólni fog, nem nagyon részletezem őket, ahogy fenn sincs, de azért néhány szót csak kapnak a sorozatok. Nem mindig fordítottam szó szerint, csak nagyjából, de nem vállalok felelősséget, ha valaki, rávilágít, hogy nem elég magyaros, hát tegye, de ezt tudom, és azt is, hogy nem mindent fordítottam le, mivel nem tudok annyira angolul. Nah, olvassatok.

Még a tavaszi szezonban induló animéknek sincs vége, de már itt van a nyári szezonról egy kis összefoglaló.
Appleseed XII, nem különösebben érdekel.
Natsume Yuujinchou-san, ez biztos nézős, vééééééégre :D Natsume, Nyanko-senei, Natori, még több visszaemlékezés, loooooooveeeeee óh, mily gyönyör :D 
Mayo Chiaki, egy csaj leleplez, egy pasit, hogy ő nem is pasi? És ha ez kiderül... nem lesz jó vége. Nem néz ki drámának, de ha lesz időm - vagyis soha - biztos megnézem. 
The Idolm@ster, egy producer karrierjét követi végig, akinek 13 pop idolnak is össze kell dolgozni, hááát... nem igazán érdekel.
Blood-C, erről csak annyit mondanak, hogy egy új Blood projekt, eredeti sztorival és karakterekkel, a CLAMp és az I.G. gondozásában. Nem néz ki rosszul, remélem kevés jó nyári anime lesz :D Akkor erre biztos lesz idő :D 
Baka to Test to Shoukanjuu Ni!, mivel második évad ezért nem.
Usagi Drop, a 30 éves Daikichi hazatér a nagyapja temetésére, talál egy gyereket a kertben, akiről az anyja mesél. A nagyapja törvénytelen gyereke, akiről senki se akar gondoskodni, ezért eldönti, hogy ő fog. Josei mangán alapul, úgyhogy van rá lehetőség. 
NO.6., 2013-ban játszódik, eliteket képeznek scifi, jöhet.
Ikoku Meiro no Croisée, a 19. század második felében játszódik, Yune, találkozik egy francia fiúval, akivel vissza is utazik Párizsba, és ott áll munkába, egymás megértéséről tanulnak, és blablabla...  Kíváncsi leszek
Itsuka Tenma no Kuro-Usagi, Taito, gondolom a főszereplő srác, egy vámpír csajról álmodik, aki azt mondja neki, hogy neki adja a "mérgét". Néha úgy gondolja, hogy ébren is hallja a hangját. De miután túlél egy balesetet, ami halálos lett volna, Taito élete drasztikusan megváltozik és be kell vallania, hogy az álmai, valósabbak, mint gondolta. Komolynak hangzik, ami jó pont, de a legjobbak a seiyuu-k pl. NAKAMURA YUICHI vagy FUKUYAMA JUN... egy animében *szívhalál*
Nekogami Yaoyorozu, komédia, Koyama Yuzu befut egty antik boltba, ahol találkozik Mayuval, egy istennel...
R-15, Akutagawa, egy tinédszer pornó-novella író, Belép a Hi-Gakuen iskolába, ami csak géniuszokat vesz fel. A pornó képességeivel akarja osztályával megnyerni a versenyt. ... ... Hmm...Hmm... Ebből mi lesz?
Dantalian no Shoka, Antony megörökli a nagyapja régi birtokát és egy személyes könyvtárt. A birtok pincéjében, találkozik egy titokzatos lánnyal, Daliannal. A csaj egy Dantalian, és van egy Dantalian könyvespolc, ami a démonokról könyveket, tárol. .... tetszik, teszik... saiyuu ONO DAISUKE lovve :D
Nurarihyon no Mago Second,  jah, az első évad nem volt nagy szám, szerintem ez se lesz az, de azért kíváncsi
Kaitou Tenshi Twin Angel, Haruka és Aoi gólyák a középiskolában, és legjobb barátok. Segítenek az iskolai csoportokkal, de este ők keresztbe tesznek az ellenségnek. Öhhh, nem.
Blade, Madhouse és Marvel pojekt. hm, mi???
Kamisama Dolls, Kyouhei, miután elköltözik Tokióból, a régi városába, hogy elmeneküljön az ott történt eseménytől, csap egy "ivós partyt", a barátaival, beleértve régi szomszédját, Shiba-t.Az egész éjszekát átisszák, majd a liftben ő és Shiba találnak egy halott, véres testet. És ezután jött alényeg h van ő és ő meg ő... de I don't understand. De jól hangzik.
Sacred Seven, új iskola harc akció, az "emberek memóriája megváltoztatják a világot". Ajjh ajjh, nem kell nekem battle action 
És az utolsó sor nem érdekel, elveszett a lelkesedésem. Sorry.

Ti mit terveztek be nyárra? A nyári szezonnal együtt? Pótlás? Tavaszi szezon? 

L'Etoile Solitaire - Magányos csillag

Yaoi! Nyáltenger és egyéb romantikus fájdalmak érhetnek olvasás közben, de gondolkodjunk pozitívan, lehetne rosszabb is. De azért ez egy nagy kínzás volt.

Elkövető: Ogami Yuno.

Micah Remmington balra: fekete hajú), egy üzletember, aki egy nagyon sikeres üzletember, ezenkívül eltapossa ellenségeit. Következő célja a Kurahashi vállalat, melynek a vezetője, az egyetemista Yuuki, (miért hívnak majdnem minden ukét Yuukinak? már unom ezt a nevet), aki pénzhiánnyal küszköd, ezért Micah fel akarja vásárolni a szállodát, hogy bevételt szerezzen belőle.

És igen, itt akad össze a Yuukival, aki nem nagyon akarja irányítani a családi vállalkozást, de rajta sor. Látszik rajta, hogy nem egy irányító típus. Így nem lepődünk meg, mikor kiderül, hogy legtöbbször az asszisztense beszél helyette, aki ha nem is szemmel láthatólag, de bele van zúgva Yuukiba. Ugyanez Micah asszisztenséről is elmondható, bár az egész nyilvánvaló

Nagyon-nagyon unalmas. Találkoznak még az előtt, hogy tudnák egymásról, hogy igazgatók mindketten. Yuuki, ezzel szerzett egy új barátot, akiről kiderül, hogy egy cég igazgatója, Mily szomorú... Kapunk egy olyan Yuukit, aki nem tud kiállni magáért, irul-pirul, amin már meg se lepődöm. Elhiszem, hogy sok olyan dolgot tud mondani, ami miatt elpirul, de nem minden harmadik oldalon. Yuuki, úgy viselkedik, mint egy lány, még egy lányra jobban is hasonlít.

A rajzok nem tetszettek, Micah barátnőjének a szeme például, olyan volt, mintha vak lenne. És az a kis indok, hogy terhes? Ugyan... Annyira átlátszók ezek az indokok, de még a szereplők is olyan naivak, hogy szinte idegesítőek.És a Micah asszisztensének a szerelmi vallomása? Valami katasztrófa, hipp-hopp, bevallotta, eztán meg hagyjuk ezt figyelmen kívül, Micah módra. Annyira őszinte és nyitott volt szegény pasi, hogy majdnem megsajnáltam, de aztán mégsem tettem, az már furcsa lett volna.

Mert nincs karakterizálás. Nincs egy nagy történet. Nincs semmi. Egy átlagos yaoi, csak a rosszabb fajtából. Én elhiszem, hogy ez egy kis kötetnek készült, és nem lehet regényeket írni, de nagyon szegényes felhozatal volt, a szereplők, olyan üresek voltak, mint egy váza, a történet sem volt nagy szám. A sablon a megszokott. Szóval "szőke" herceg fehér lovon, megmenti a felelőség alól, hogy tanulni tudjon. A végén biztos nem ér testi megrázkódtatás, se lelki, a befejezés miatt.

Pontozás: 4, rossz. Nagyon nagyon rossz....

Kedvelt szereplő: Vicces....

Nem kedvelt szereplő: Mindenki.

Kiadta itthon: A FUMAX.

Ai no Kusabi vélemény


YAOI, megint, már én is unom őket, de tényleg. Sajnálom, a sima animék hosszabbak, és több velük a baj. Yaoikból meg csak kevés van, és nem mindegyik jó, nah ez egy nagyon-nagy kivétel.

Azt hiszem ez az egyik legalaposabb yaoi mű. Szóval olyan alapmű féle, ha ezt nem láttad, akkor a tudásod nem megalapozott. Akkor csak a "cukros" yaoihoz vagy hozzászokva, aminek a legnagyobb hazugsága, a "Nem vagyok szerelmes belé" gondolat. Uncsi. Nah, ha már valaki unja a tejjel-mézzel megkent történeteket, ezt nyugodt szívvel ajánlom. 

Más világot mutat be a mostanihoz képest. Vannak a "blondie"-k és a mongrel-ek. Egységesen lenézik a másikat, és a szőkék, előszeretettel tartanak pet-eket a saját kényeztetésükre.

A két szépségnek ott kezdődik a története, hogy a kedves fekete hajú egyed, a.k.a.Riki, bajba kerül, vagyis éppen összeverik, amikor jön a mindenki felett álló blondie Iason Milk, aki megmenti Riki seggét, hogy magáénak tudhassa, a kis önző dög. Riki persze vissza akarja fizetni a szívességet, ezért felajánlja egyetlen fizetőeszközét: a testét. Így három éven át Iason pet-je, majd kap egy év "szabadságot", amikor vissza megy a régi csapathoz, ahol ott van régi szeretője Guy.

Nem szomorú, nem szomorú...
Ez az alapfelállás. Aztán egyértelműen bejön a képbe újra Iason, és még néhány nagyon szórakoztató szereplő. Amennyire lehet ebben az animében egy embert is szórakoztatónak is nevezni. A hangulat egyértelműen reménytelen. Mindenki küszködik az elvárásokkal. Iason, mint a szöszök vezére, Riki meg, mint a kis banda irányítója. Ide sorolható még Katze, aki egy eszméletlen édes "barátja", Iasonnak és Rikinek is, meg Roul, Iason, szőke barátja. Voltak azért érdekes pillanatok, szóval annak a Killie fickónak (22. mellékszereplő) a rózsaszín öltönyével erősen ízlésficama van. Szerettem, amikor sikerült valami érzelmeket kicsikarni kettőjükből. Mikor pl. Iason megjelent, és Riki meglepődött elég erősen, ahhoz képest, hogy nem éppen az érzelmei kimutatására specializálódott. Másik kedvencem, amikor érthetetlen módon, de meggyújtották a cigit, és kettőt szívtak belőle, és voila... elnyomták. A blondie-k marha gazdagok, vontam le a következtetést. 

Raoul
Karakterekben nincs hiány, nagyon-nagyon egyediek. Még a mellékszereplők is megértésre találtak nálam. Katze múltjára adtam egy nagy ötöst, mivel felépítésben nincs hiány. Egyedül, amit keveslettem, a világ felépítése, a blondie-k világa, és a petek kapcsolatai. Úgy értem, más petjét ki lehet szemelni? És mit is mond ez a Jupiter Iasonnak pontosan? Viszont azt biztos bejelenthetem, hogy a negatív szereplő, Guy, azt hiszem örökre negatív marad. Hogy lehet egy ilyen köcsög, amikor Riki "törődött" vele, ameddig tudott?

Katze, örök kedvenc Iason után
Összhatásban egyértelműen a legsokkolóbb yaoi, a hangulat nem mutat egy komédiára, szerencsére, ettől kíméltek. Nem voltak ilyen "mély" gondolatok, hogy "vajon szeret" vagy "nem vagyok szerelmes", csak ment a történet, de néha sokkal több érzelemre került sor, mintha a mostani kis yaoikat nézzük, aminek a főszereplőjének a legmélyebb gondolata, hogy ő ugyan nem szerelmes a másik pasikába, csak nagyon-nagyon dühös rá... Itt mondhatjuk, hogy ilyen nem fordult elő. Ilyen sablon nem lenne erre jellemző.

Guy átesik egy személyiségzavaron, a szegény. mocskos, hülye... fújj, de utálom. És mi volt az a végén??? Úristenem!! Ez tényleg OMG!! Azért ott kezdődött a szörnyülködés, hogy Guy... Viszont az utolsó megosztott cigi, annyira édeskeserű volt, mindketten egymás mellett, és elszívták az utolsót. Katze meg sírt, és az egy nagyon bensőséges jelenetnek tűnt.  Hisz, az egész mongrel-blondie ellenszenvnek vagy alázatosságnak mutatott volna ellenpéldát, mégha nem is nyíltan. Bár nem mondható el róluk, hogy ezek mennyire szeretik egymást, mert szinte egyszer se ejtik ki. Csak a testi vonzalomra és a petségre gyanakodhatunk. Mégis, jó azt gondolni, hogy igenis lassan alakult ki köztük, vagy mindig ott volt az a kis egészséges vonzalom, ami annyira sok szexuális feszültséget okozott. 

Pontozás: 9

Idézet: "Csak egy blondie" - fogalmam sincsen ki mondta... de nyilván már nem él...

Kedvenc szereplő: Iason, Katze, Riki

Unszimpatikus szereplő: Guy, akit már háromszor megöltem, felkötöttem, és nyársra tűztem.

Videó: Bishounen :D Nyami. Őket is szeressük. 
Üzemeltető: Blogger.