Bloody Monday, 1. kötet vélemény

Mangaka: Ryuumon Ryu, illusztrálta Megumi Kouji

Hossza: 11 kötet + még 2 folytatás

Vigyázat SPOILER veszély! A cselekmény részletes tárgyalása, árilók és nem árulók megnevezése, gyanúk és azoknak a beigazolódása, és elméletek.

Akik jártasak a dorama világában, azoknak nem kell bemutatnom ezt a gyöngyszemet.A dorama útján ismerkedtem meg a sorozattal, és nagyon szoros barátságot kötöttünk. Nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog, szóval most belefogtam a mangába. Látni, hogy van-e különbség. Igaz, már nem nagyon emlékszem, hogy és mi volt a élő szereplős változatban, de nem baj. Újabb ok, hogy megnézzem.

Az első kötet hat fejezetből áll. A történetnek a középpontjában egy iskolás fiú áll, Takagi Fujimaru, aki szinte géniusznak számít a számítógépek terén, hiszen könnyen tör fel bármilyen oldalt, más szóval egy kiváló hacker. Sajnos mostanában le kellett állnia, mert megígérte az apjának, hogy nem hackel meg senkit és semmit, mivel legutóbb betört a Third-I-hez, és ezt nem nézték jó szemmel. A Thrid-I egy titkos szervezet, ahol Fujimaru apja dolgozik. Minden akkor bonyolódik, amikor Fujimaru apja belekeveredik egy gyilkosságba és őt gyanúsítják. Megfigyelés és tapasztalat: tégla van a Third-I szervezetben.

Na, ennyit az szervezetről térjünk vissza hacker barátunkhoz, álnevén Sólyomhoz. Iskola időben az iskolaújság klub tajga, de azt is csak azért vállalta, mert Otoya, egy barátja az elnök. Később lép a képbe, de fontos megemlíteni, Orihara Maya feltűnését, aki biológia tanárnak adja ki magát, miután Sólyom elbánt az előzővel, bár megérdemelte, úgyhogy nincs panaszkodás. Orihara Maya természetesen gyanús. Miután az apja felhívta telefonon Fujimarut, és mondta neki, hogy törölje ki a fájlt, és felejtse el, amit még fel kellett volna törnie. Természetesen, feltöri és megnézi, ahogy emberek halnak meg. Ki is találják Otoya-val, hogy valami vírusról lehet szó, és a felvételen ekkor tűnik fel egy nő, aki nagyon hasonlít Maya-ra. Mi tudjuk, hogy ő az, ellenben Fujimaru vakon megbízik benne, azután is hogy véletlenül, berakta a laptopját a mikróba, na ez azért már egy kicsit árulkodó volt, mégis hogy lehet ezt összetéveszteni mással? És Fujimaru pedig elhitte... Lehet, hogy a hackelésben agytröszt, de nem egy lángész. Vagy csak nem olyan bizalmatlankodó, mint én.

A Sólyom munka közben
Viszont az apja mondott neki két szót, amit nem lehet elismételnie és elfelejtenie: Bloody Monday, magyarul Véres Hétfő. Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen után nem lesz happy end. Szóval az apát körözik, Fujimaru pedig igyekszik vigyázni a húgára, ahogy tud, közben pedig rájönni, hogy mi az a videó, amit látott Karácsonyi mészárlás címen, valamint, hogy a kedves biológia tanárnő tényleg áruló-e. Annak a köcsög nőnek mindig sikerül a gyanú lángját eloltani, elég idegesítő én mondom. Remélem a második kötetben már fény derül az áruló kígyó kilétére.

Meg kell még említeni, hogy Maya nagyon jól játssza a lapjait, így egy időre kivonja Fujimaru apját a forgalomból, vagyis úgy tűnik, de hazudik, mi mást tenne? Nála van Fujimaru telefonja így könnyebb dolga van, csak válaszolnia kell a hívásra. Eközben pedig Sólyom húgát elfogják. És itt van vége az első kötetnek.

Összességében várható sok-sok rejtély, sok áruló, ki-kivel van kérdések, reménykedés, hogy a kedvenc szereplő nem fog meghalni, mert valljuk be, biztos hullani fognak, mint a legyek. Nagyon élveztem olvasni, csak úgy repültek az oldalak. Eléggé titokzatos, lehet izgulni, hogy jöjjön már rá a főszereplő, hogy ő rossz fiú avagy nő. És nem tudtunk meg semmi konkrétat azonkívül, hogy valaki rosszat akar, Maya-val az élen. És az sem utolsó, hogy ha jól emlékszem van egy pillangó a kézfején, ami később biztos fontos lesz.

Pont: Egy erős 8-as. Mert tudom, hogy lesz jobb is.

Kedvenc szereplő: Fujimaru és Otoya, elég okosak voltak, majdnem egész végig.

Nem kedvelt szereplő: Maya, egyértelműen.

Kedvenc idézet: "Csak hallgasd, ne ismételd. Véres hétfő. Ne felejtsd el."

Lelőhely: Mivel nincsen magyarul, ezért fenn az interneten bárhol. Barátod a google.

Natsume Yuujonchou San vélemény

Újabb hónapok Natsume-vel, immáron a harmadik sorozat készült el a youkaikkal barátkozó fiúval. Természetesen még mindig a szokásos felállás, Natsume, akinél van a barátok könyve, Nyanko-sensei, aki még mindig nem mondott le róla, és persze a youkaik, akik újra gondot vagy éppen örömöt okoznak nekünk.

Bevallom, az első néhány rész után azt gondoltam, hogy elvesztette a varázsát. Újra csak visszaadja a nevüket, sőt nem is találtam nagyon érdekesnek, azokat a részeket, így egy időre abba is hagytam. Igaz, hogy az előző két évadban is az érzelmeken és a nevek visszaadásán volt a hangsúly, de az első pár részben nem éreztem, azokat a mély gondolatokat, amiket megszerettem, itt már kevés volt.

De természetesen sikerült a sorozatnak felhúznia magát a következő szintre. Megmaradt a kellemes, nyugodt hangulat és végre elkezdtek kialakulni a kapcsolatok a szereplők között. Egyre inkább koncentrálnak a szereplők közti kapcsolatokra, gondolok itt Natsume barátságára Taki-val és Tanuma-val. Szerencsére egyre többet látjuk őket a sorozat folyamán. Azt hiszem a sorozat legérdekesebb pontja az lett, mikor Natsume találkozik Matoba-val. Matoba-ról tudni kell, hogy youkai űző, de nem éppen a kedves fajtából. Mondjuk úgy, hogy rosszabb Natoritól, és akkor még keveset mondtam. Természetesen érdekes figura, már csak a kinézete is sejteti, hogy nem éppen Natsume a szíve csücske. Itt nem utálatról van szó mégse. Matoba erősen érdeklődik szegény fiú iránt, vagy érdeklődni fog. (Nem kellett volna két évadot egybe nézni.)

Tanuma és Natsume plusz youkaik
Ezekben a részekben sokkal többet megtudhatunk Natsume múltjáról, és a családról, mellyel előzőleg élt, mielőtt a Fujiwara házaspár befogadta volna, így még azt is megtudjuk, hogy került hozzájuk, ami nekem kifejezetten tetszett. Aranyos volt, nagyon szomorú és rögtön felidézte a régi részeket, amikor Natsume keserű volt és távoli. Most, hogy jobban összebarátkozott Tanuma-val és Takival, még így se tudott velük teljesen őszinte lenni. Nem akarja, hogy ugyanazt kelljen átélniük, mint neki. Mert nem olyan kellemes ám látni a youkaikat, erről Tanuma meg is bizonyosodik, amikor felajánlja neki a beleköltözött youkai, hogy láthatja, ha akarja. Ezt Natsume nem nézi annyira jó szemmel, bár csak utólag tud róla, de egyáltalán nem örül neki.

Natsume és Nyanko-sensei
Természetes, hogy védeni akarja a barátját, most már lehet őket barátoknak nevezni. Nem akarja, hogy baja essen, hogy ő kerüljön bajba helyette vagy a youkaik veszélyt jelentsenek rá. Mindig feláldoznák magukat egymásért, állandóan egymást védik.

Végül nem tudtam megállni és újra beleszerettem Natsume-be és Nyanko-ba. Még mindig cukkolják egymást, még mindig törődnek egymással, még ha Nyanko tagadja is nagyon, és mondogatja, hogy neki csak a Barátok könyve kell, mindenki tudja, hogy beférkőzött a fiú a szívébe. Így hát megint egy kellemes évadot tudhatunk magunk mögött., hasonlóan sok érzelemmel és bánattal, bár kevesebbszer van Reiko-ról szó. Viszont nem kell félni Natori-san újra fel fog tűnni ebben az évadban is.

Pont: 9

Kedvenc szereplők: Natsume, Nyanko, Tanuma.

Nem kedveltek: Mindenkit szeretek, vagy inkább senkit se utálok.

Kedvenc idézet:
"-Vissza akarsz menni oda, ahol nem vár rád senki?
- Nem, már van hely számomra, ahová szívesen hazamegyek."

Lelőhely: Anime Addicts

Gintama: Shinyaku Benizakura-hen vélemény

Idáig is eljutottam. Igazából már másodszor láttam, és most úgy írok róla. Még mindig nehéz megunni, elvégre Gintokiról van szó és a kis csapatáról. Akik még nem járatosak a Gintamában azoknak mondom, ez a film a Benizakura-ügyet dolgozza fel, amit az animében már ugyan láthattunk, de itt kaptunk néhány extra jelenetet, és végül is Gin-ékről van szó, úgyhogy néhány óra velük nem pazarlás.

Mondhatni, az ügy  két szálon fut. Az egyik, hogy Gin elmegy egy fegyverkovácshoz, aki kéri, hogy hozza vissza a kardot, a Benizakura-t, mert veszélyt jelent mindenkire, ha rossz kezekbe kerül. Persze, ezzel már egy kicsit elkéstek, mert éppen ezzel szúrják le Katsura-t. És itt jön a másik szál: Elizabeth, Katsura kedves kis barátja, elmegy a Yorozuya-hoz, hogy elmondja mi történt. Gin rá is bízza Shinpachi-ékra, hogy oldják meg az ügyet. Természetesen, Gintoki tudja, hogy Katsura nem halt meg, mivel őt nem olyan fából faragták, sőt régebben egy oldal harcoltak az amanto-k elleni háborúban.

Ez egy rövid összefoglalás volt, de még annyit mondok, hogy Takasugi végre valahára hosszabb időre tűnik fel. Ha valaki nem emlékezne, Takasugi az, aki régebben Ginék mellett harcolt, de most a legfőbb ellenségük. De még milyen ellenség! Elismerésem, köcsög és kegyetlen. Egy tökéletes ellenség, plusz pont azért, mert van múltja a főhőssel. Előre várom, mik fognak kiderülni róluk. Elég jó duót alkotnak, a gyilkos szándék egyből megugrik. És bár nem csapnak össze komolyan a filmben, azért a feszültség közöttük igazán csodálatos.

Takasugi, a nagy és erős ellenség
Hatalmas csatajelenetek, amiket mindig szerettem, sok-sok dráma, visszaemlékezések Gintoki múltjába. Nincs is jobb, mint más múltjába vájkálni, és ha nagyon figyelünk, vagy kicsit, tisztában leszünk néhány dologgal. Azt már eddig is tudtuk, hogy Gintoki a Shiroyasha, talán magyarul "Fehér Démon"-nak fordították, de a plusz információkat mindig szívesen fogadom. Takasugi a vége felé elejt néhány megjegyzést, hogy miért is akar egy új rendszert létrehozni, és a mostanit megbuktatni. Minden szálnak egy emberhez van köze. Az pedig nem más, mint a tanáruk, aki mindent megtanított nekik. Takasugi bosszút akar állni, mert régebben megölték a tanárát. Ez az egyik ok, de gondolom vannak sokkal súlyosabbak is. 

Gintoki és Katsura
Nem maradhatnak el a jó öreg poénok sem. Gintoki és Katsura szóváltásai nálam mindig viszik a pálmát, és most se volt másképp. Mindig vigyorgok, mikor ők ketten egymás mellett vannak. Mert nagyon régről ismerik egymást, tudnak egymás démonairól és soha nem hagyják hátra a másikat, és másokat sem. Mert ilyen egy jó, erős szamuráj barátság, amiben semmi sem áll az útjában. Katsura és Gintoki egy kitűnő páros, semmi panaszom nincs rájuk. Fontos momentum volt még a sensei könyve is, amiből tanított, mert Katsura és Takasugi is magánál tartotta, mutatva, hogy még mindig hasonló elvek szerint élnek, mint régebben.

Voltak még fénypontjai a filmnek, például Gintoki leszúrása, azután a beszélgetés Otae-vel,  hogy maradjon nyugton, ne menjen sehova. Ezt viszont ugye nem teheti, máris rohan a többiek megmentésére. A testvérek története is tetszett, úgyhogy még a háttérsztori is érdekes volt. Takasugi beszélgetése Zura-val szintén megérdemel egy csillagos ötöst. És említsük meg így a végén, hogy ne kapcsoljátok le a videót, még rendesen végig nem néztétek, teljesen a végéig, mert nyilvánvalóan az utolsó néhány percre kaptunk egy kis gintamás hülyeséget. 

Pont: 10

Kedvenc szereplő: Gin, Katsura, Takasugi

Nem kedveltek: Nincs.

Kedvenc szöveg: 
"Mikor váltak szét az útjaink?" /Zura/
"Ha legközelebb találkozunk, már nem leszünk se bajtársak, se barátok! Végzünk veled minden erőnket bevetve!" /Katsura - Gintoki/

Lelőhely: SaiyanRivals
Üzemeltető: Blogger.