One Piece 749. fehezet SPOILER VESZÉLY - röviden, nem említve mindent

Annyira jó fejezet volt!! Akkor vegyük szépen sorba, mi is volt olyan tökéletes.


Azért a Dadan érzések megrohamoztak rendesen. És akkor ne is beszéljünk róla, hogy Ace pólóján át van húzva az A betű. NE, NE BESZÉLJÜNK RÓLA.

És beszélhetnénk Cavendish támadásáról? Ilyen nevetséges nevet utoljára Bon-chan talált ki. Ohh, Bon-chan...


Menő Zoro, még mindig menő. És a kapitányának szólította... ez a gyengeségem. Nakamák forever.

Law végre elfogadta, hogy nincs menekvés Luffy elől és végre megtudjuk három hét múlva a tragikus háttértörténetet. És a plot twist, ki gondolta, hogy Corazón Doflamingo testvére? Én meglepődtem mit ne mondjak.

Amúgy Law az elmúlt fejezetekben már teljesen magára vette a "csak szabaduljak már meg ezektől" viselkedést és a "elegem van, nem hiszem el" arckifejezéseket. És hogy még mindig össze van kötözve, és Luffy csak úgy hordozza őt mindenhova.


Két hét szünetre távozik a manga, mert Oda-senseinek műtétje lesz. Neki jó sok pihenést kívánok, mert nagyon-nagyon megérdemli.

Ki várja már a Law tragikus múltját??? Mert én már belehalok a kíváncsiságba.

Nehézségek

Oké, valamiért a kedves sablon szétszedi a szépen megformázott posztomat.

ETTŐL is rosszabb volt, szóval most ez lesz és ha valaki lenne kedves, és ért a blogokhoz vagy hasonló, és elmondja mit csináltam rosszul, kaphat tőlem sütit~

Ja, igen még mindig élek~

TOP 10 helyett TOP 15 anime (de mangájukat is beleszámítva), áldozatok akadtak...

Január óta készülök ezzel a poszttal, és talán most már kész is van.

Mivel már rég ékezett értelmes bejegyzés tőlem, gondoltam csinálok ilyen top155468 anime listát, mert miért ne? De... ez kész halál volt. 163 animét néztem meg teljesen, 15 nézek, és 51-et szüneteltetek. Most az 51-ből nyilván nem választottam, de a 14-ből becsúszott egy kettő. Szóval kiválasztani az még ment, bár néhányról le kellett mondani, mint például Psycho-Pass (annyira sajnálom). De hogy sorrendbe rakni? Hogy? Hogy? Mert az első kettő ment, aztán meg teljes káosz van. Mindegyiket (erős túlzás) más-más tulajdonsága miatt szeretem, hogy lehet egy NANA-t és egy Durarara!!!-t összevetni? Nekem nem sikerült, szóval az első három sorszámozást könnyű szívvel végeztem, a többi meg olyan "igen... ő a negyedik, de igazából ötödik is lehetne".

Rangsorolni nehéz. Nagyon nehéz és embert próbáló. És legszívesebben nem is számoznám... De meh. Mégis csak számozni fogom. Mert makacs vagyok és akaratos. És akkor jöjjön az a tizenöt anime, amit imádok. Ez ilyen örökké kedvenc, majd minden évben adok számot, hogy valakit lelöktek-e a trónról. Na jó, az a tizenötödik hely nem olyan trónosnak hangzik. Szóval inkább listáról lehet itt lekerülni, nem trónról.

Csinálni akartam minden animéhez gift, aztán csak kimenteni a képet animéből, aztán rájöttem, hogy inkább mások által készített képeket fogok reklámozni.

És akkor...

15. Ai no Kusabi
by Eeba-ism
Igen, ő a tizenötödik, a régi változat, az újból még csak az első két részen vagyok túl. Mit mondjak, azért ez jó anime, még ha valaki utálja is a yaoit. Itt van történet, és végre egyszer nem egy pirulós szűz van központban, akit már első két rész alatt legszívesebben karóval szúrnék le. De mindegy is. A dráma miatt is bekerült. Az érzelmek hullámvölgye, és itt aztán lehet utálni szereplőt. célzásGuycélzás. És ez a jelenet, a szemek, a cigi! Szerintem ez az egyik anime, ahol a legtöbb cigit elszívják/pazarolják. Fontos megfigyelés, tudom. Miért adjatok neki egy esélyt? Az uke-seme sémát nem dörgölik az orrod alá, viszont komoly téma, komoly szereplők, ha valaki vicceset szeretne találni, menjen egy betűvel arrébb vagy kettővel.

14. Hunter x Hunter
by nmsir.com
És akkor beszéljünk arról, hogy sokkal előbbi helyet érdemelne, de... de... Ez maradt. Ez egy gyöngyszem. Imádom, wow. Bővebben, barátság nagyon-nagyon magas fokon. Az ellenség annyira kifinomult, mármint pszichopata, attól izgalomba jön, ha meglátja Gont, a kis főszereplőnket. Nyugodtan kezdhetitek a régebbi animével is, legalább az újabbal megismétlitek az egészet, én azt tettem. És milyen jó volt! Úgy értem, amikor az ellenséggel kell összedolgozni, hogy elérjenek egy közös célt, amikor a Greed Islandben vannak, az valami csodálatos. Amúgy Hisoka őrült, de legalább annyira vágyik, hogy harcolhasson Gonnal, hogy már nevetséges. Unalmas is az élet, ha erős az ember. A mangát már bevégeztem, mint mondtam kicsit bejött a sorozat. (Mégis, csak tizennegyedik, esküszöm leveszem a számokat, mert már engem zavarnak). És Gon okos, és mindenkinek van egy intelligencia szintje, és viccesek is tudnak lenni, háttértörténet a javából, imádom.

13. Noragami
by zaphylla
Olvassátok a mangát, a mangát!! Az anime se rossz, sőt, a kis Yato istenünk, aki elsőnek túl könnyelműnek tűnik, éppen shiki-t keres magának, és megtalálja Yukine-t, de mit ad isten, van egy lány, aki ki tud lépni a testéből, és látja azokat, amit Yato öl. És tökéletes, főleg a mostani fejezetek, ahol Yato-ról egyre több dolog derül ki, és végre a gyerekkorából is mutattak képeket. És aztán ott van Yukine, aki nagyon-nagyon cuki, vagy Hiyori, aki úgy néz ki Yato szerelmi érdeklődése lesz, bár ki tudja. Vannak még számtalan jófej mellékszereplőink, pl. aki imádja Yato-t, vagy az előbb említett Bishamonten, aki utálja Yato-t. Csak felüdítően érzelmes. És néha aranyos, de megéri elolvasni vagy megnézni.








12. Black Lagoon
by FirstPrize15
Fegyverek. Lövöldözés. Kellemes szereplők a szokásaikkal. Küldetéseket végrehajtva, miközben a kezdő Rock ott van közöttük. Vér, nagyon sok vér. Szövetségek, történet. Imádom. És nem tudom összefoglalni, miért is érdemes megnézni, de annyira jó, hogy néha már fáj. A mellékszereplők is mind gyöngyszemek, bár még a Roberta történetét nem láttam (vajon ez a neve a cselédnek? vagy épp megalázom magam tudatlanságommal). És Revy, a főszereplőnk király, imádom. Jajjj, nagy szerelmem ez, újranézős erősen.

11. Dogs: Bullets & Carnage
by lacrimadoll
Oké, tudom, ez csak egy OVA, összesen négy rész, de egyszerűen imádom. Az alapötlet isteni. Meg tudunk mindenki múltjából egy kicsit, a történet kedvemre való, három magányos ember egymásra talál (nem romantikus értelemben), és valahogy kapcsolódnak egymáshoz. Igazából a mangája miatt is bekerült, mert abban már majdnem behoztam magam, majdnem. A barátság miatt, az elveszett barátok miatt, az új barátságok miatt, az érzelmek miatt, imádom. Hirtelen meg is akarom nézni...




10. Nabari no Ou

by AnGeeChan
Imádtam ezt az animét, főleg a főszereplő miatt, mert annyira kis szokatlan volt, hogy nem mutatta ki annyira érzelmeit, szarkasztikus volt néha, és mindenki annyira szimpatikus volt. Bár már szinte nem is emlékszem mi történt benne, szóval el kell olvasnom a mangáját, mert ha jól emlékszem már befejeződött, az animét meg inkább csak akkor nézem meg, ha majd lesz társaságom, és valaki más is meg akarja nézni. Egyszóval imádom, szerettem, hogy az érzelmekre nagy hangsúlyt fordítottak, hogy egy jó kis történetet kapunk, de semmi extra. Sajnos nem a mangát követi, mivel akkor még nem volt kész, (ezért kell elolvasnom).









9. Pandora Heart

by blue-wren-alice

Érzések és érzések!! Vágysz egy kis angstra? Ez a te mangád/animéd (bár az anime nagyban eltér a mangától, de legalább van belőle anime). Amiről szó van, családi kapcsolatok, barátság, magány, és persze van a szokásos akció, mert ugye a történet arról szól, hogy van ez  a srác Ot, akiről ha jól emlékszem azt mondták, hogy születése bűn volt, ha jól emlékszem... *megy és megnézi* a létezése bűn, majdnem. Szóval, mivel amúgy is oda vagyok ezekért a "valaki létezése bűn" témákért, ezért ezt nem lehet kihagyni. És a főszereplő, nah arról hagyj mondjak néhány szót. Szívet összetörő. Mindegyik szereplő. Kész. Mégse, de az érzelmek! Néhány pillanat alatt el lehet jutni nevetéstől a sírásig.





8. Kuroko no Basket

by yuki-k
A tökéletes kosárlabdás anime, amiben számos bishi fiú is megtalálható. De nem ezért olyan jó, mindenkit megnyugtatok. Kuroko, ígéretet tett, hogy legyőzi a Csodák Generációjának minden egyes tagját, akik már elfelejtették, hogy kosarazni milyen szórakoztató és csak a győzelem érdekli őket. És Kuroko csatlakozik egy eszméletlen jó csapathoz, ahol a karakterek annyira kis szeretetre méltóak, hogy nem lehet őket utálni. Vannak a harmadéveseink, akikről mint tudjuk "Nekünk csak ez az utolsó évünk, hogy megnyerjük." És ezt minden sport animében eljátsszák, de Hyuuga és Kiyoshi egy angyal, mármint olyan jó a karakterük, mindenkinek jó, tökéletes. És Kagami, aki szintén a Seirinbe jár, mint Kuroko, és le akarja győzni a Csodák Generációját (mennyire zavarna, ha angolul rövidítenék?). Szóval van itt egy jó maréknyi barátság, de angst is néha, és ez a seggfej a képen annyira arrogáns, hogy csak szeretni tudom.




7. Fullmetal Alchemist Brotherhood

by 杏奈ことり
Ez egy gyöngyszem. Szerintem senkinek se kell bemutatni, ahogy Edward és Alphonse küzdenek, hogy visszaszerezzék a testeiket. Csak annyit mondok, hogy nagyszerű. A sztori, a karakterek sokszínűsége, a sok cél, amit el akarnak érni, a csapattagok közötti mély bizalom, gondolok itt Mustangra és csapatára. Hogy milyen sok szereplő van és mégis mindenkiről meg tudunk mindent szinte. Van egy csomó drámai rész, amin lehet szomorkodni, és főszereplőnk viselkedése nem a szokásos annyira-lúzer-vagyok-de-jobb-leszek, hanem okos főszereplőnk van, aki nem fél eszét használni, ravasz, de követ el hibákat és TÖKÉLETES EZ AZ ANIME. Mármint nekem, én imádom.


6. NANA
by 微妙

Nem tudom, most melyikről beszéljek a mangáról vagy az animéről?? Döntések, döntések. Szóval, ez volt az első szerelmes animém, ami tetszett vagy csak szimplán az első. Punk zenekar főszerepben, két Nana, akik együtt élnek, nem rég ismerkedtek meg, és eléggé különböznek egymástól. Talán azért tetszett, mert kb. a sorozat fele drámával van tele, és nem pirulnak el minden egyes beszélgetésbe, oké, Nana nem, de ha jól emlékszem Hachi szokott díszelegni pirosban. És pont ez a szép benne, hogy több kapcsolatot is látunk, ahogy haladnak, és nem tök idegesítő, hogy még most sem folytatták a mangát??? Szóval komplikált szerelmi kapcsolatok, féltékenykedés, félreinformálódás, zene, köcsög Takumi (bocsi, Takumi szeretők), és sírás, érzelmek, remek karakterek.






5. Durarara!!

by festivewind
Miért is kell megnézni ezt? Furcsa karakterek! Orosz nyelv (oké, nem olyan jó indok). Miért próbálkozok még történet összefoglalásokkal? *fejet ráz* Karakterek kapcsolatai fenségesen szórakoztató, mindenkinek meg van a saját helye. Találkozhatunk a város manipulátorával, aki mindenről tud, vagy éppen azzal, aki meg akarja ölni. Motoros szereplő, iskolás szereplők, bandák egymás ellen. Ki a gyilkos vonal végig. Milyen titkokat rejteget mindenki? Mikor veri már meg valaki Izaya-t? Annyira komplex ez az anime, ahogy a szálak szépen épülnek egymásra, ahogy a szereplők lassan megismerik jobban egymást, ahogy mindenki elkezdi a saját dolgát és természetesen senki nem kér segítséget. Tökéletes dinamika, se nem túl drámázós (pedig őket is imádom), se nem túl vicces, pont tökéletes mű.






4. Clannad
by IsabelleMongour
Már egyre haladunk a cél felé, már nincs sok hátra. Következő áldozat, a iskolai színész klub kategóriába esik, ahol egy csomó szereplő van. Megható háttértörténetek, mármint néhány azért engem megsiratott, bár még amikor voltak érzelmeim. Rendben azért a Fuko-s részek, kínzóan aranyosak, csak ne. Ez érzelmileg túl sok, nagyon sok. Néha vicces, de néha keserű, apa-fiú kapcsolat háttérben, de van. Szeretem, mert nincs benne olyan, amit nem szeretek. Aranyos. Éééés, nem tudok többet mondani róla.






ÉS AKKOR A TOP3. ELÉRKEZTÜNK VÉGRE, ISTENEM, HOGY ÉN EZEN A POSZTON HÁROM HÓNAPON KERESZTÜL ÜLTEM. Bocs, nem akartam kiabálni.

3. Natsume Yuujinchou

by Shumjin
És akkor beszéljünk néhány szót, hogy miért imádom ezt a drágaságot. Natsume, aki látja a youkaikat és ezért gyerekkorában mindenki hazugnak nevezte, amitől még most is rémálmai vannak, és hát nem gyönyörű karakter, akit ennyire befolyásol a múltja, hogy nem tud elszakadni? Számos youkai-val akad össze, négy évaddal is rendelkezik, és a francba is, csodálatosa ez az anime. Meg a manga is, amit végre már beértem. De ott van még Nyanko-sensei a védőnk, vagy a többi barát, Tanuma, aki nem látja, de érzi a jelenlétüket és Natsumével barátok lesznek, vagy Natori-san, aki youkai űző, és mindenképp Natsume kedvében akar járni, vagyis a barátja akar lenni, még ha ez nehezen is megy. Annyira sok szempontot látunk a történetbe, úgy értem, látjuk mennyire ki volt közösítve a múltban Natsume, és a négy évadon keresztül öröm volt nézni a fejlődését.

2. Gintama

by Gin-Uzumaki
Gintoki-sama, akinek magas a vércukor szintje és egy eszméletlenül jó szamuráj, ha nem vesszük figyelembe, hogy soha nem fizeti ki kedves munkásait, alias barátait, akik képesek elviselni hülyeségeit és vica versa. Emellett tömény baromság, barom szereplőkkel vagy ötvennel, és mindenki annyira szépen beleillik a képbe, hogy ritkán találkozni ilyen kis szépséggel, aki ennyire szépen felépíti az összes karakterét. Úgy értem a szadomazo csaj is mekkora már, azonkívül hogy halálra idegesíti Gint? És a többiek Shinpachi és Kagura? A Shinsengumi? És amellett, hogy komédiába illő jelenetekkel van tele, kapunk néha véres csatákat, amik néhány részre megkomolyodnak, és csak néha-néha egy-egy poén sül el, de a harcok!! Az ellenségek!! És akkor ne is beszéljünk Gin-san háttértörténetéről, mert sírva fakadok annyira jó. Katsura és Elizabeth, mindenki gyönyörű. És ebben az animében minden szép.




ÉS A MEGELŐZHETETLEN, A SOHA NEM KERÜL LE A TRÓNJÁRÓL, A KORONA MINDIG AZ ÖVÉ LESZ

1. One Piece

by korilin
Kalózok, szabadság, tenger és barátok, bocs, nakamák. Most sokan csak legyintetek, hogy "bah, shounen, kit érdekel?", de nem. Ne csapjon be a sok nevetés, a sok vicc, az idióta kapitány, mert ez sokkal, de sokkal több, mint harcok tömkelege egymás után jellemfejlődéssel. Mert oké, van jellemfejlődés, a harcok több részen keresztül eltartanak, de az érzelmi háttér, nah az kiemelkedő. Nem akarok sokat írni, mert a One Piece-nek tömeg posztokat akarok, amúgy sem elég rá néhány mondat. Ez egy fantasztikus anime és manga. Az érzelmek mindig jelen vannak, valami nosztalgikus, valami szomorú néha, de mindig és mindig tökéletes marad, mármint nekem. Imádom. Minden Szalmakalapost, a mellékszereplőket, akikről azt hittük soha nem tűnnek fel, aztán hirtelen már ők is főszereplők, és hirtelen már nem is vicces az egész. Majd egyszer csak a sírás kerülget, és sírhatsz, mert ez a One Piece. Érzelmileg összetör, ha egy kicsit jobban szereted a kelleténél. Soha nem lesz ettől semmi jobb. Nekem soha.

És ennyi. Köszi annak, aki végig szenvedte ezt a hosszadalmas hablatyolásomat a kedvenceimről.


Kérdés: Nektek ki a top15 vagy top5 vagy top akármennyi? Nyugodtan fogjátok hosszúra, nem zavar~

Addig is mindenki, aki tanulásban szenved, egyetem vagy érettségi miatt, vagy csak úgy általában, tartson egy anime epizód szünetet. Jobb lesz, higgyétek el.

Oké emberek, beszélhetnénk a One Piece új fejezetéről???? Ami nem új, csak nah

Avagy rájöttem, hogy nem fogok a szövegeléseimnek és fangirlködésemnek új blogot csinálni, azt meghagyom a fordításoknak.

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Ha nem tudod ki tűnik fel a 731. fejezetben, akkor ajánlom, hagyd abba az olvasást ennek a posztnak, különben óriási spoiler hegyekbe fogsz bukkanni. Kösziii, tudom, hogy ti se akarjátok lelőni a legjobb poént.

MEGETTE ACE GYÜMÖLCSÉT, ISMÉTLEM MEGETTE!!! És mondta is, hogy "Ace, használni fogom a támadásod". Awww.

Majd áttérünk Robinhoz és Usopphoz, és egyszerűen... no comment. :D Talán így lesz Usoppnak 8000 követője? Lehetetlen egy alak, de tényleg.

ÉS LÁTJUK AZ ARCÁT, 13 FEJEZET UTÁN VÉGRE ELÉRKEZETT A PILLANAT!! És hazudnék ha azt mondanám, hogy csalódtam. Mert Sabo még mindig kis aranyos, és sebhely az arcán!! Koala vele van, és a no. 2 Felkelő, szóval Dragon után ő jön??? *sikít* okéoké, erről még később.

És Luffy-ék!! VÉGRE MEGTALÁLTÁK LAWT! És természetesen Torao első mondata, hogy vége a szövetségüknek, de természetesen Luffy mindig is Luffy marad!! És mintha meg se hallotta volna Toraot, elkezdi őt kiszabadítani. Aztán Doffy mondott valamit egy Madárketrecről és Torao elég felkavartnak tűnt...

THE END.

Kérem szépen, kérem szépen, ez e fejezet!!!

SABOOOOOOOO. Oké, ki szeretne egy Sabo-Luffy beszélgetést??? Mert én igen, és bár tudom, hogy nem fognak Ace-ről beszélni, (pedig akkor biztos elbőgném magam), de... de... remélem Dresrossa után, kapunk egy kis Sabo és Koala találkozik Luffy-val és nakamáival. Az ÉRZÉSEK, az ÉRZÉSEK. Mindenképpen lefordítom nektek azt a doujinshit, ahol Sabo és Luffy újra találkoznak. Az nagyon-nagyon megható. És akkor beszéljünk Sabo-ról, kigondolja, hogy a haját Ace miatt növesztette meg? Igen, én azt gondolom... És kérlek értékeljük, mennyire menő, hogy a régi ruhájában van. *szomorú visszatekintés a múltra* Rendben jól vagyok, de... SABOOOOOOOOO. Legszívesebben dalra fakadnék, de nem vagyok Disney hercegnő, szóval kihagyom.

Amúgy nagy kérdés, ha Sabo No. 2 Dragon után, szóval volt aki felismerte. Szóval benne volt az újságban, de ha benne volt csak  két éve kezdett Sabo feltűnni vagy már előtte is? Arra akarok kilyukadni, hogy ha már régebben is újságban volt, akkor tudhatta, hogy Sabo életben van, neeem? :D:D Na jó, ez csak teória, amin tumblr-ön vitattak. De jó teória.

ÉÉÉÉS Law megmentése akcióba lépett. Alig várom, hogy legyőzzék Doffy-t, és és végre megtudjuk Torao múltját, mert már meghalok ilyen bizonytalanságok közt. MEGHALOK!! Oké erős túlzás, de nagyon kíváncsi vagyok.

Szóval amit nagyon várok:
- Sabo/Luffy beszélgetés
- Law tragikus múltja (mert mi más lehet mint tragikus, elvégre a One Piece-ről van szó)
- mi van a Sunny csapattal???
- Usopp és a 8000 követője (de most tényleg, értitek, a manga elején volt kb. 700 fejezettel ezelőtt, meghalok Oda-sensei terveitől)
- Koala és Robin találkozás
- vagy csak alapból Felkelők/Szalmakalapos találkozás

Várható újdonságok, amit érdemes majd meglesni

Régen jelentkeztem, ugye? Remélem hiányoztam. Most nem értékeléssel jövök, mert még leírni is nehéz a gondolataimat.

Szóval az elmúlt egy hétben egy csomó fantasztikus hírt kaptam animék terén. Először is na ki kap egy újabb évadot, na ki? Lehet, hogy arról kellene beszélni, hogy ki nem!

Szóval első szerencsésünk, amit már legtöbben biztos tudtok, Free!! 2. évad! Kedvenc, néha melankolikus úszóink újra vízbe merülnek. Ami tök jó, remélem azért drámáznak még valamin, mert kell legyen valami baj! Ugye?

Oké, következő nyertesünk... ... ... Dramatical Murder animét kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!!!!!!!!!!!!!! Mi is az a Dramatical Murder? EGY YAOI VISUAL NOVEL. Igen, yaoi, tudjátok, hogy fenntartásaim vannak, de ez egy kiválóan jó játék, már csak egy rossz véget kell végig vinnem, és reméljük az anime is yaoi lesz. (Nem úgy, mint a Togainu no Chi.) Lehet majd írok erről többet, ha akarjátok, spoilerek nélkül vagy azzal.


Következőőőő.... .... ... ... . .. . . . .. .. ..Kuroshitsuji 3. évad!!!! Gondoltátok volna? Ha valakinek mond valamit, akkor a cirkuszos vonaltól veszik fel a történetet, vagyis azt dolgozza fel. Régen olvastam a mangát és nem is emlékszem rá.

Psycho-Pass 2. évad?? Valaki? Igen, lesz. Durarara!! 2. évad? Óh, igen.

Mi van ezzel az évvel? Kinek van ideje ennyi animére? ÁÁÁÁÁÁh.

Oké, előtört belőlem az anime fan.

Hallottátok, hogy már két One Piece kötet jelent meg idézetekkel? Strong Words címen, és a mangából vannak benne szövegek, és annyira menő lehet... 


Rendben, szóval ennyit az újdonságokról. Azt hiszem ennyi, ami engem érint, de ha tudtok még valamit, amit mindenképpen meg kellene említeni ne habozzatok írni.


Ja, és bocs a sok pontért meg nagybetűért. Kicsit érzelmes vagyok. 

Kellemes ünnepeket!

Annak aki ünnepli, annak aki nem, annak akinek csak szünet van. Remélem új évetek sokkal jobb lesz, mint az idei, ha szörnyű volt azért, ha csodálatos, akkot azért. 


forrás: olafpriol

K vélemény

Ha valami hülyeséget, logikai bakit írtam bele, kérlek szóljatok, mert nagyon régen láttam, és biztos, hogy valamit félreírok.

Egy "idei" anime, ami néha-néha csillapította őrült elmémet.. Mondjuk úgy, hogy megnéztem az első pár részt és nem voltam lenyűgözve, mármint egyszerűen annyira unalmas volt a fő szál, hogy legszívesebben átugrottam volna a HOMRA és a Scepter 4 (vajon mi a magyar megfelelőjük?) találkozásaihoz

Nézzünk hát egy kis történetet, ami ott kezdődik, hogy bepillantást nyerünk fehér hajú főhősünk, Yashiro Isana, mindennapi életébe. Iskolába jár, tanul, az emberek szeretik őt stb. stb. Azonban a HOMRA egyik tagját megölték, Totsukát. Mindenki őt vádolja, hogy meggyilkolta a HOMRA tagot, és mivel felvétel is van róla, mondhatni jogosan. De azért lehet sejteni, hogy nem ilyen egyszerű a dolog. Ezentúl nem árt tudni, hogy vannak a királyok, akik klánokat vezetnek, például Vörös, ami egyenlő a HOMRA-val, vagy a Kék, ami a Scepter 4.

Egy-két rész alatt megismerünk egy vagon szereplőt, akik a jövőbe mind fontosak lesznek, vagyis a legtöbbjük.

Akkor kezdjük is a szokásossal: szereplők. Mert már mindenki tudja, hogy nálam ők az első szempont (és amennyiszer már ezt elismételtem, biztos unjátok). Yashiro az, akit vádolnak a gyilkossággal, és egy ártatlan, vidám személyiséget kapunk, aki elég sok dologra nem emlékszik. Szóval amnéziával megspékelt főszereplő, akit gyilkossággal vádolnak, mégse mondom azt, hogy idegesítő lenne. Mert meg vannak a saját drámai pillanatai, amikor éppen aggódik valami miatt, mert olyan is előfordul. Ide kapcsolódik szerintem szorosan Kuroh, aki először szintén meg akarta ölni Yashiro-t, de aztán meggondolta magát, természetesen ez nem egyik percről a másikra történt, hanem részekbe telt, mire Kuroh és Yashiro egy oldalon lesz említhető. Ah, és még van Yashironak egy macskája, aki emberré tud változni.

Kusanagi, Anna, Awashima
Mint mondjak Kuroh hűsége szívet melengető, de ha jól emlékszem annyira az ő történetük nem hatott meg. Mármint Kuroh-nak érdekes története volt, de elhiszitek, ha azt mondom a főszál nem volt olyan érdekes? Egyáltalán nem érdekelt, miért nem emlékszik, hogy megölte Totsukát. Viszont az utolsó részben elég király volt, ha angolul akarnám mondani badass. Ha magyarul?... Van erre magyar szavunk? Szóval térjünk is át a HOMRA-ra. (Tématerelés fail.)

A HOMRA-ról annyit kell tudni, hogy a Suoh Mikoto vezeti, a Vörös király. És ez a része az animének már eléggé érdekes volt. A HOMRA  legtöbb tagja tudni akarja mit történt Totsukával, így elindul a vadászat Yoshino után. Azt szeretem a HOMRA-ban, hogy olyanok mint egy nagy család. oké, Mikoto lehet egy kicsit keveset beszél, de saját embereivel, barátaival egyáltalán nem kegyetlen. Kusonagi, aki már a kezdetektől mellette volt, igen is jófej, egy bárt vezet, ahol a HOMRA tagok össze szoktak gyűlni. És ott van még Anna, aki egy igen érdekes. 

Kusonagi megint
És akkor még nem is beszéltem a két ellentétről, a gördeszkás srácról, (akinek azért se fogom leírni a nevét, mert nem tudom, és lusta vagyok utána keresni), valamint az egyik Scepter 4-es alkalmazottról, akiknek van közös múltjuk és igeeen, nem lehet szó nélkül hagyni, mert nagyon jól meg volt csinálva, és azon a véleményen vagyok, hogy bármennyire is harcolni akart vele, akkor is szerette (nem szexuális módon értem) barátjaként. 

A képi világ nekem nagyon tetszett, itt nem csak a sok bishire gondolok, hanem a harcokra, a képi kivitelezésre minden téren, egyszerűen gyönyörű volt.

És természetesen nem úszta meg könnyek nélkül az utolsó rész, mert érzelmes lélek vagyok, ezt már mind tudjátok, de nagyon szép végszó volt, természetesen nagyon szép. És a történet szál is kialakult kiderült ki is Yoshino, pont került a csatározások végére. Szóval még a mangának utána nézek, főleg a HOMRA-snak. 

Pont: 7

Kedvenc szereplő: Mikoto, Kusonagi, Anna

Kedvenc idézet: "- Se vér... Se csont... Se hamu..."

Lelőhely: Anime Addicts

Valami új...

Lehet, hogy már sokan azt hiszitek, hogy kihaltam az anime körből, de nem. Még élek és még nézem őket, lassan de biztosan.

Szóval, mindenképpen akarok olyan bejegyzéseket, ami nem vélemény, hanem, hogy éppen mit nézek, és mennyire tetszik vagy utálom, esetleg félbehagyom.

Most hirtelen a bepillantó név jutott eszembe... Igen, már hallom, nem valami kreatív, de nekem csak ez jutott. Nem is tudom, hogy kellene, hetente egyszer, vagy többször. Bár amennyi animét nézek, lehet, hogy hónaponta is elég lenne. Na jó, nem. Mivel a véleményekkel most hadilábon állok, ezért ki fogok e mellé még találni valamit.

Tehát jöjjön néhány anime, amit most nézek:

One Piece: Van aki utálja a shounen animéket, a több mint 500 résszel? Mert nem csinálnak benne mást csak harcolnak és nincs benne más? Na, akkor nézzétek meg ezt. (El fog tartani egy ideig.) A legfőbb pozitívum, hogy nincs benne szerelmi kapcsolat a középpontba, nincsenek kínos pirulások, ezért már kap plusz 100 pontot, de van benne barátság, kalózok, család és egyéb. Véleményeimből leszűrhettétek, mennyire oda vagyok és vissza az érzelmes dolgokért, a jól kidolgozott kapcsolatokért, na ez pont azt adja. És a humora is jó!

Free!: Úszós anime a nyári szezonból. Érdekes, érdekes. Lányoknak fanservice erősen, de látom én a történetet, ahogy alakul, mindenképpen fogom a többi részt is nézni. A főszereplő karaktere nagyon-nagyon tetszik, ezért sok piros pont jár. Még csak az első két részen vagyok túl... úgyhogy...

Steins;Gate: Időutazós, tudósos, hétköznapi emberes. Öhhm... utazás az időben? Oké oké, tényleg nem tudok sokat mondani róla, pedig már a felén túl vagyok. Szeretem, mert leköt, viszont nem is tudom, kicsit már unom.

Most ezeket nyúzom. Nah, jó a Freeből még csak két rész jelent meg, szóval őt nem nyúzom, a One Piece-nek már a 300. részén túl vagyok (JUHÉÉÉ), de még messze a vég, a Steins;Gate meg... hm... egy hét egy rész, és akkor még lehet hazudok.

Nálatok melyik anime élvez most fő prioritást? 

Kuroko no Basuke vélemény avagy TÁDÁÁÁM visszajöttem

Sport anime. Viszont nem az egyszerű fajtából, hanem a bonyolultabból. Előre is bocsánatot kérek, a fogalmazási készségem elköltözött pár hónapja. Szóval, a hosszú anime csönd után, ez volt az, amit megnéztem három nap alatt. És nagyon nem bántam meg, sőt mélyen belül még táncoltam is örömömben.

Mindig is szerettem a kosárlabdázni. Szeretem nézni és játszani is, ezért adtam neki egy esélyt. Őszinte leszek rosszabbra számítottam, egy kis béna srácra, aki folyamatosan fejlődik, de tévedtem. Természetesen van benne fejlődés, de ez nem olyan "soha nem adom fel" érzést kelt, hanem inkább, "meg akarsz verni? gyere mutasd mit tudsz" fajta.

A történet röviden annyi, hogy volt egy híres kosárcsapat, a Csodák Generációja, így nevezik őket. Mind az öten híres egy-egy híres iskolába mentek tovább tanulni, azonban van egy hatodik játékos Kuroko, akire nem sokan emlékeznek, mert van egy olyan képessége, amivel eltereli magáról a figyelmet. Természetesen a másik öt zseninek is van valamilyen szuper képessége. Kuroko célja pedig az, hogy legyőzze a Csodák Generációjának minden egyes tagját, mert szeretné látni a régi csapatot, akihez anno csatlakozott, akik imádták a kosárlabdát, és nem csak megszokásból űzték a sportot vagy mert jók voltak benne.

Kuroko egy új iskolába iratkozik be a Seirin-be, ott csatlakozik a kosárlabda csapathoz, az előzőből pedig durván kilépett. És innentől kezdve egyszerűen nem tudtam leállni vele. Csak néztem és néztem, és azt vettem észre, hogy nem volt több rész. Azt hiszem a karakterekről kezdek el beszélni, mert mindig azok fognak meg. Nézzük, Kuroko-t imádtam, egyszerűen annyira jó volt, hogy fáj kimondani mennyire. Nem volt Gary-Sue, vagyis nem volt tökéletes, mert ugye a sorozat nagy részében csak a passzai voltak olyan jók, de egyáltalán nem tudott kosárra dobni és az állóképessége a mai napig nincs rendben. Azonban olyan kis aranyos tud lenni, és ahogy bánik a csapatával, és amikor összefut a régi csapattársaival már az megér egy misét. Azt hiszem a legtöbb csapattag múltjával tisztába leszünk az évad végére, persze Kuroko-ét még homály fedi, hogyan is jutottak idáig a régi csapattársaival. (Azonban a manga most pont ott tart, szóval, ki nem kíváncsi?) Nagyon kis szerethető mindenki, még az ellenségek is, kivéve akik szemetek, de az egyértelmű, hogy őket nem kell szeretni, még Akashit is, aki kb. két percre tűnik fel, de látszik, hogy mennyi hatalma van még most is a csapat felett, hiszen bár szétváltak útjaik, ő még mindig a csapatkapitányuk... Oké, nem mondok többet. Pedig ez a legérdekesebb az egész sorozatban. Olyan furcsa... és baljóslatú.

Kuroko és kutyája, háttérben Kagami
Természetesen nagyon jó volt nézni a hullámvölgyeket. Mármint nem a sorozat küszködött  hanem a szereplők egymással. A kihagyhatatlan drámai beszélgetések itt is jelen voltak, de nem kell félni, nem olyan nyálas, mintha kétszer olyan nyálas lenne. Oké, oké, nem nyálas csak én vagyok szemét. Egész korrekt kis animét hoztak létre, ha engem kérdeztek. Persze, az elmaradhatatlan csodás képességek a negyven méter magasra ugrástól, egészen az eltűnő dobásig vele jár a sorozattal, szóval a realizmust lehet máshol keresni. 

És a legfontosabbat el is felejtettem. Áááh, de hülye vagyok. Az egyik legnagyobb konfliktus, ugye Tetsu és Aomine között zajlik, mert régen Aomine volt Tetsu fénye, azonban ugye Aomine teljesen elvesztette magát, úgy véli senki se tudja legyőzni. 

Képi világ. Nem volt vele semmi bajom, mint ahogy a zenével sem. Bár a zene nem volt emlékezetes, azért összességében nagyon élvezhető volt. Az animés depresszióból, ez az anime volt, amelyik kirángatott, szóval sokat köszönhetek neki.

Kise és Tetsu
Meg kell mondanom, végig izgultam a kis csapat útját, plusz pontokat érdemel, mert az egész csapaton volt a hangsúly, nem csak kettőjükön. És igen, a legfontosabb szempont, a főszereplő okos és tud gondolkodni, azt hiszem ez is egy erős pozitívum. 

Plusz, ha jól emlékszem októberben jön a második évad, tehát már nem kell sokat várni. 

Pont: 8 pont, bár mostanában kezdem megunni a pontrendszeremet.

Kedvenc szereplő: Kuroko, a Akashi, a Seirin, mindenki :D

Ami nem tetszett: Túl rövid volt...

Kedvenc idézet: (Pótolni fogom, eskü.)

Kedves olvasóim!

A múlt évben láthatóan kivontam magam az animés körökből. Mondhatni belefásultam.

De!!! (És most jön a segítség kérés.)

Kérlek mondjatok olyan animét, amit érdemes megnézni a múltévből vagy az azelőttiből vagy az az előttiből. Ha olvassátok véleményeimet, már megszokhattátok a sémát:

Amit keresk (ne ijedjetek meg, külön-külön keresem őket, nem egybe, az lehetetlen lenne):

- valami érzelmes, lehetőleg KEVÉS romantikával
- slice of life előnyben, de a seinen és a josei-t is szívesen fogadom
- fantasy is jöhet, ha, ismétlem HA nagyon jók a karakterek, van egy normális történet, és szintén nagyon kevés benne a szerelmi szál
- egoista vagy okos főhős (ez az nagyon fontos szempont)
- karakterközpontút, ahol a fejlődés a lényeg, nem a harc-harc-harc
- lehet valami szomorú is
- dráma, dráma, dráma (érzelmi vagy karakter, az teljesen mindegy... oké, legyen mindekettő)

Amint NE ajánljatok:

- komédia, paródia, vagy bármi ami vicces akar lenni, ecchi, meg ami még ide tartozik
- nyolcvan millió részes shounent (kivéve, ha a főszereplőnek érdekes a karaktere=szóval nem naiv, aki minden áron meg akar menteni mindenkit, és nem akar ölni, mert neki elvei vannak--- Ilyen érdekes karakter Gintoki a Gintamából)


Nem muszáj múlt évit, jöhet 2005-ös is vagy ami eszetekbe jut, jöhet movie, ova vagy csak egy egyszerű sorozat.

Ha segítetek nagyon köszönöm, ha nem... majd egy kicsit sajnálom magamat.:D

Ezenfelül, mivel nagyon halott a blog, ezért kérdezek, nektek mi volt 2012 legjobb animés élménye? Többet is sorolhattok, meg néhány okot mondhattok, hogy miért.

Az én kevés állományomból a Natsume új évada természetesen benne van a Top3-ban, de itt van még a Kuroko no Basket, valamint a Phi Brain... És ennél nem sokkal több animét néztem. Azt hiszem negatív csúcsot döntöttem.

Aztán majd találkozunk, én írok, vagy ti írtok és akkor mi írunk. (Igeragozás, váó!)

Karácsonyi vásár!

Mindenkinek kívánok jó hideg délelőttöt, mert nálunk az van.

Ezért, rendezek egy icike-picike karácsonyi vásárt. 


Ezek lennének az eladó dolgaim.

Death Note 1. lemez
Death Note 2. lemez
Fullmetal Alchemist 1. lemez
Fullmetal Alchemist 2. lemez
Bleach 3. lemez

Minden lemez működik teszteltem dvd lejátszón. A DN és a Bleach harmadik lemeze nincs kibontva, ezért azt nem tudtam tesztelni, de gondolom, hogy működik.

Ár: Darabonként 700 Ft. Ha négyet veszel vagy annál többet, akkor az ár kedvezményesebb a következő szerint.

4 DVD: 2500 Ft
5 DVD: 3200 Ft
6 DVD: 3900 Ft

A postaköltséget mivel karácsony közeledik én állom, ha még ebben a hónapban rám írsz, hogy szeretnéd. Ha csak januárban... akkor majd kitalálunk valamit, ami mindkettőnknek jó. 

E-mail címet találtok a profilomnál, de ide is írhattok. 

További jó ünnepeket!

Egy kis helyzetjelentés....

Őszintén bevallom, annyira kevés animét nézek, amennyire csak lehet. Kicsit kiábrándultam a nagy lázból, és most már csak a néhány kedvencemet nézegetem, pl. most a Durarara!!!-t, azt is csak egyszer-kétszer. Természetesen sok véleménnyel el vagyok maradva, de aki türelmes talán ebben a hónapban láthat csodát, és lesz új bejegyzés, bár még nem tudom melyik animéről vagy esetleg mangáról.

Szóval, aki eddig olvasott és olvasni fog, ne adjátok fel a reményt, mert  lassan visszajövök, mondjuk úgy havonta egy bejegyzés, de talán most is sokat ígérek.

Talán azt is leírom miért ábrándultam ki, viszont most az írást is hanyagolom.


Kedves olvasók...!

... anime rajongók, manga fanok, dorama nézők. Bevallom őszintén nagyon kevés kedvem van mostanában az anime-kez és a dorama-khoz, kezdek kiégni szerintem, mostanában nincs türelmem 25 percet végig ülni/feküdni.
Szóval kérdések, mert kíváncsi vagyok, és mert lehet, hogy valaki szeretne válaszolni, és csak erre a pillanatra várt.

1.) Milyen anime-t és/vagy dorama-t néztek perpillanat? Élvezitek? Utáljátok?
Magam most a Hetali első évadjával és a SKET Dance-szel "küszködök". A másodikat jobban szeretem. Viccesebb és nyugtatóbb. :)

2.) Melyik a Number One animétek/doramátok? Miért?
Az enyém azt hiszem a Durarara!!! Sok szereplős, érzelmes, dráma etc.

3.) Mi lesz a következő anime/dorama, amit meg fogtok nézni?
Ha ezt a kettőt befejeztem, akkor a Ristorante Paradiso lesz.

Ok, lehet kicsit skizofrén dolog saját kérdésre válaszolni, de nézzétek el nekem. :) Nem vagyok őrült... még.

Fejléc ügy.
Mint láthatjátok új "fejléc" van. Mivel a tehetségem képszerkesztés terén kihal a picasa-nál, ezért nem is törtem magam mással. Shin-chan a Nanából. Mert Shin-chan. És mert Nana.

Még egy utolsó.
Ha vannak elcserélendő mangáitok, amit esetleg meguntatok, vagy egyszerűen nem kellenek, vagy ha szeretitek a könyveket, nézzetek fel a Rukkola oldalára, hátha találtok valami gyöngyszemet. 
Üzemeltető: Blogger.