Durarara!! vélemény

Minden szál egy helyre fut. Minden személy kapcsolatban van mindenkivel. Főszereplőt akarsz? Melyiket? Szedj össze néhány egyéniséget, és rakd össze őket egy sorozatba, és megkapod a Durarara-t.

Ikebukuroban a "színek" háborúznak egymással, bár az a hír járja van egy új csapat a Dollars, akik színtelenek. Vegyünk egy fiút, aki most jár először a nagyvárosban. A város biztonságát, vagy erkölcsét, egy fekete motoros védi. Ne gondoljon itt senkise, Batmenre vagy akár milyen városi megmentőre. Ő más. Első ok , nem ember,. Második ok, a feje elveszett, és nem emlékszik saját arcára.Vele találkozik már az első napján Ryugame Mikado.

Nem lehet leírni, mi történik az animében. Egyszerűen túl összetett az egész. Mindenki ismer mindenkit, és valahogy kapcsolódnak egymáshoz, ami nem baj, egyáltalán nem, ilyen animét kerestem én. Tele színes egyéniségekkel, akik mindig belekeverednek valamibe.

Nem tudom mit szerettem ebben az animében. Gyorsan ledaráltam az egészet. Ryugame Mikado megérkezik Ikebukuroba, szőke hajú barátja, Kida Masaomi végigkalauzolja a városon, bemutatja neki az ismerőseit és a fontosabb embereket. Találkozhatunk Ikebukuro legerősebb emberével Heiwajima Shizuo-val, akinek a legfőbb vágya megölni Orihara Izaya-t, akinek a legjobb dolga, hogy keveri a szálakat. Ezeken kívül, még a szereplőgárda többi része is feltűnik gyakran, akiknek hallhatjuk történetét, elmerülhetünk gondolataik között.

A történetet minden szereplőjének szempontjából végigkövetjük. Míg a fekete lovast az foglalkoztatja, hogy hol a feje, és egyáltalán, hogy néz ki az arca, addig az új srác ismerkedik a várossal és az emberekkel, miközben próbál beilleszkedni, és a fekete lovas, Selly után kutat, mikor lehetősége van rá. Selly-t több kérdés is foglalkoztatja, pl. hogy kell-e ahhoz fej, hogy normális életet éljen, és hogy szeressék. Ennél viszont jóval összetettebb, mint hangzik, viszont nincs jobb, mint belefeledkezni egy szórakoztató veszekedésbe, Shizuo és Izaya között. Nem is veszekedés, inkább halálos fenyegetés, bár az is inkább Shizuo részéről. Számos kis csoport szórakoztat minket. Ott van Kadota Kyohei, másnéven Dotachin, kis csapata, akik elég szórakoztatóak, és mindig mindenben benne vannak. A kis csapatukban van egy anime-manga fan pár, akik full viccesek. Követhetjük még az eseményeket, Selly és a doki, Shinra szemszögéből. Mikado, Anri és Kida hármasa, Izaya magában, később egy csajjal, és még ott van Simon, az orosz pincér.

Kida egy másik világban
Míg az eleje szép tempóban megindul az anime, a közepén valahol a tizedik rész környékén, elég belassul, de persze ezen gyorsan túl leszünk, és újult erővel tér vissza a sorozat a régi kerékvágásba. Az a szép az egészben, ahogy a szereplők viszonyulnak egymáshoz. Bájosak. Merő rejtély az egész sorozat, a dolgok hol homályosabbnak vagy tisztábbnak látszottak, de mindig volt mire rádöbbenni. Nem egy egyszerű darab, de nem nehéz követni a szálakat. Választ kapunk kik tartoznak a Sárga kendősökhöz, ki a Dollarshoz, és egyáltalán, hová tűntek a Kék kendősök.

Shizou szemüveg nélkül harcra készen
Aki ki van éhezve a jó tulajdonságokkal bíró személyekre, nem riad vissza egy kis drámai felhangtól, és szereti, ha a karakterek kapcsolatán van a hangsúly, az mindenképpen kezdje el nézni. Semmi sem az, aminek látszik.

Pontozás: 10 pont egyértelműen. Minden benne van, amit szeretnék látni egy animében. Egy ilyen típusúban.

Kedvenc jelenet, beszélgetés: 1. Amikor Izaya a telefonon ugrál, és mondja, hogy a hobbija tönkretenni a lányok mobilját, néhány másodperc után abbahagyja, majd közli fapofával: "Meguntam."
2. Amikor Kida megy Dotachin-hez, mert beszélni akar vele.
"Dotachin meglepődik.
- Viszzamentél?
- Igen."
3. Simon és Izaya beszélgetés az utolsó részben.

Kedvenc idézetek: "Az ok, hogy kedvelem az embereket. Az emberek nagyon érdekesek és szórakoztatóak. Nem tudom türtőztetni magam." /Orihara Izaya/
"Boldog vagyok, hogy láthattam ma az ocsmány érzéseidet."/Orihara Izaya/

Kedvenc szereplő: Izaya, mert egy nagy köcsög, de őszinte, és mert jó párost alkotnak Shizu-channel.. Shizuo, mert annyira jó hallani a hangját, és a dührohamai elkábítóak, és annyira jól mondja Izaya nevét. Kida, mert több van benne, mint ami látszik. Dotachin, mert tényleg olyan, mint a "főhős" nagybácsija.

Nagyon nem kedvelt szereplő: Nem volt.

Videó: Naruto-Senin Team. Szórakozzatok jól! 

Az anime kedvenc seiyuuja: Ono Daisuke, mint Shizuo hangja. Fukuyama Jun, mint a Kishitani Shinra hangja és Kamiya Hiroshi, mint Orihara Izaya.

2 megjegyzés:

Most már biztos, hogy megfogom nézni, és szép képeket is kaptam, köszönöm. :o

 

Ennek örülök. :D Remélem tetszeni fog.

 

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.