Sekaiichi Hatsukoi OVA vélemény

A végén van a második részről is néhány szó, mivel...

Vigyázat BL!
Szívás, nem?

A Sekaiichi sorozat előfutár OVA-ja, ami össz-vissz 21 perc, érdemes még a sorozat előtt megnézni, elvégre ezért előfutár. Ezenkívül, aki nem tudná a Junjou Romantica spin-off sorozata, utalásokat fedezhetünk majd fel a JR-re főleg Usagi-sanra. A kettő közül nekem ez jobban tetszik, ha elolvassátok meg is tudjátok miért...

Annyira, de annyira leírtam már a BL-okat, hogy most kellemeset csalódtam, ami eléggé váratlanul ért. Itt nem egy egyszerű "utállak-szeretlek" kapcsolaton van a hangsúly, hanem a munkán is, ami az anime nagy szerencséje.

Az OVA-ból betekintést nyerhetünk, főhőseink közös múltjába, ami azonkívül, hogy szórakoztató, és később tiszta félreértés lesz az egész, szerelmesek lesznek egymásba, és nincsen semmi visszautasítás, "vedd le a kezed rólam" esetleg "neeee" nyögések. Kellemes percek/órák köszöntöttek rájuk azzal, hogy kellemes perceket/órákat szereztek egymásnak.

Így a nulladik részben nem sok meglepetés ér. Ritsu bevallja Takano-nak az érzéseit, mikor segít neki levenni egy könyvet, így elkezdődik kis kalandjuk. Beszélgetések, pirulások Ritsu részéről, ami itt nem tűnt annyira idegesítőnek, mint máskor. Takano pont olyan személy, aki kívülről közömbös, belülről pedig csupa szív, gondolok itt a Sorata-ra a macskára, akit befogadott, amikor valaki kinn hagyta az utcán. Kapunk néhány nyálas jelenetet, például, mikor az iskola könyvtárában vannak, és ölelgetik egymást, és mit ad isten a cseresznyefa leveleit a szél befújja a nyitott ablakon. Nah, ez az egy momentum nagyon giccses volt, szóval kedvesen kiröhögtem őket, de folytattam.

Giccses jelenet, első rész...
Takano meghívja magához a fiút, míg teát csinál, Ritsu felfedezi a mennyire is kényelmes az ágy, és ez neki milyen jó lesz, persze ő erre nem gondolt, de én igen. Beszélgetés, beszélgetés, csók, ágy, szex? Hú, jó kis jelenet volt. Végre Takano megkérdezi, hogy-hogy szeretheti, amikor nem is ismeri őt, amire ad egy nem annyira kielégítő választ, úgy hangzott mint egy lesvadász, mivel figyelte őt, amikor volt rá lehetősége.  Ritsu csodálkozik és élvezi, hogy Takano házában lehet. Az omniózus pillanat meg is történik, majd blablabla...
Ritsu Takano ágyában
A nagy ablak jelenet után mindennek vége szakad, bármilyen drámaian is hangzik. Takano szólítgatja Onodera-t, aki fel kell az édes álmából. Könyvek alá temetve, nagy zsákokkal a szeme alatt. Ezután Ritsu tájékoztat minket, hogy a főnöke a volt szerelme, el van látva sok munkával, egyik kollégája meg is jegyzi, hogy kezd beilleszkedni. A főnöke már Ritsu agyára megy, ezért eléggé ki van készülve szegény. Viszont Takano önelégült mosolya a végén mindent vitt. Annyira meg volt elégedve, hogy kiidegelte Ritsut, mintha valami jót csinált volna.

Ez több, mint egy szimpla yaoi. A szereplők már felnőttek korilag, érzelmileg még nem annyira, de ez nem is számít. A munkájuk már csak azért is érdekes, mert mangákkal dolgoznak, és így számos kellemes helyzet várhat ránk. A mellékszereplők is egész rendesnek tűnnek, és pihenteknek is, főleg így hogy csomó munkával vannak ellátva. Szóval szórakoztató, de nem szokásos yaoi, de nem unalmas.

Pontozás: 8, ami elég meglepő, ritkán adok yaoi-ra nyolcat.

Kedvenc idézet: "Ne zárd össze az ajkad, mikor csókolózunk." Takano

Kedvenc szereplő: Ritsu, de csakis az öregebb verziója. Tetszik, amikor ki van készülve.

Unszimpatikus szereplő: Nincs, tényleg, nem viccelek...

Videó: UraharaShop, szokásosan.

És itt jön egy kis belekontárkodás. Mivel túl korán véleményeztem - ilyen is előfordul, igen, nem kell meglepődni - ezért fogalmam sem volt a második részről, ami már persze rég lefutott, de én csak mostanában néztem meg. Szóval néhány szó a második részről.

Ugyanolyan szórakoztató, mint az első rész. Hatori, a szerkesztő és Chiaki, a mangaka visszatérnek oda, ahol születtek. Természetesen néhány kedves kis szóváltás, féltékeny hugica, kedves anyuka. Egyszerűbb ha megnézitek.

Többet meg tudunk a szereplőkről és múltjukról, legalább azt biztos, hogy hol élnek.

Sajnos most az UraharaShop nem segíthet, de a Junjou Hana készített feliratot. 

4 megjegyzés:

Hehe. Egyet értünk Ritsuval kapcsolatban, egyszerűen poén nézni, ahogy összeomlik.

 

Öröm lesz a szereplésében végignézi az OVA második részét. :D

 

Ennek az OVAnak lesz második része? :D

 

Igen, ami úgymond a 12.5 rész lesz. Valamikor szeptemberbe jön majd.

 

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.