Death Note vélemény

Nah, ki nem ismeri?

Egy halállista lekerül az emberek földjére, és a rendőrfőnök zseni fia, Yagami Light megtalálja, kipróbálja, és aktív használója lesz, mint egy függő esküszöm. Ezzel a halállistával, meg tudja ölni az embereket, ha beírja az igazi nevüket, plusz halál okát is lehet alakítani. És hogy dönt Light? Igen, megtisztítja az emberiséget a mocsoktól. Először még így gondolja, de aztán...

Viszont ki gondolná Lightról, a kitűnő diákról, a rendőrfőnök fiáról, hogy ő embereket öl? Először senki, viszont bonyolódnak a dolgok. A halállistához tartozik, egy halálisten is, Light esetében Ryuk, akit mindig almával etet, és aki szereti nézni az embereket, mert érdekesek, hülyék.

És el is érkeztünk a főszálhoz, miszerint van L, aki el akarja fogni Kirát, vagyis Lightot. Ez az L pedig, aki egy zseni és egy árvaházba nevelkedett, beszervezi a csoportjukba az egyetemistát, és így elkezdődnek a kis-nagy logikai játszmák, amit kellő figyelemmel kell követni, ha nem akarjuk, hogy eltévedjünk az egyik cselszövés közben.

Az egész anime során, L és Light harcait láthatjuk, ahogy próbálnak túltenni egymáson, és a másik lépéseit kitalálni. Néha sikerül, néha nem, mindig lehet találgatni, most melyikük fog beleesni a másik csapdájába, és hogy vágja ki magát onnan a kedves Light. Nem lepődünk meg, hogy jönnek újabb halállisták, újabb szereplők, például Misa, aki szőke, és idegesítő a hangja (bevallom, szinkronosan néztem), és van egy kis előnye Lighttal szemben.

Elég sötét a nézése...
Aztán L mellett még van néhány zseni, pontosabban kettő. Mindkettő egyéniség, mégse tetszettek. L marad mindig az igazi L. Igaz, nem tudom megérteni, hogy nem halt bele a sok cukorba, de ez legyen az anime titka. A fehér hajú idegesített, a sárga hajú féltékeny volt és dühös, Light meg teljesen megőrült. Hülye ez? Az. Logika, manipulálás, és egyéb. Elismerem ez szép munka volt, bár a végén Light nagyon szánalmas, a kis gondolati játékoktól már a 37 részre zsongott a fejem és nagyon untam, de ilyen is kell.

A híres zseni...
Lightnak agyára ment a hatalom és megőrült, vagy nem tudom, de a vége fel már kifejezetten ellenszenves volt, akármennyire is volt briliáns elme. Ryuk a végén kedves volt. Összességében jó volt, de nem dobtam tőle el az agyam.

Az opening és az ending is nagyon tetszett, mind a négy. Ezek tényleg jók voltak.

Pont: 7

Kedvelt szereplő: --------------

Unszimpatikus: Light, talán, nem is tudom... inkább sajnáltam, mint utáltam...

Videó: Animax csatorna köszi az első 24 részt, majd Dragon Hall, kösz!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.