Black Lagoon: The Second Barrage


Újabb tizenkét rész a kedvenc szállítóinkkal Roanapra véres területein, majd japán nyugodt vidéke is színre kerül. 

A történet ott folytatódik, ahol abbamaradt. Vagyis jöhet az újabb munka, újabb lövöldözés, újabb hullák. A szokásos napi rutin, ami néhány rész akcióban részesít minket. Az előző részekhez képest, itt nem a egy rész - egy ügy minta játszik, hanem inkább a több részeken átívelő munka.

Revy még mindig ugyanolyan makacs. Kapunk egy-két képkockát a múltjából, de nem tudunk meg semmi többet. Talán így a legjobb. Dutch és Benny még mindig olyanok, mint voltak, ezért nem kell aggódni, hogy kiestek volna a szerepükből. Rock, minden aggodalom forrásnak a központja. Gondolkozik, és sokat. Még mindig nem tudja hol a helye, tényleg odavaló-e.

Az ügyek most is élvezetesek. Nekem a legjobban az ikrek története jött be, az elég beteg volt, meg kaptunk néhány infót kedvenc apácánk, Eda, múltjáról néhány infót. Bár egyáltalán nem sok, de több, mint a semmi.

Mégis itt már más is megmutatkozik, nem csak az, hogy Revy-ék szállítgatnak ezt-azt. Mivel az ikrek felkeverik Roanapra hétköznapjait, sokkal több a halott, mint általában, ezért a város "vezetői", Balalajka, Mr. Chang és egy harmadik fél összeül egy megbeszélésre. Makacs emberek, úgyhogy sok minden nem sül ki belőle, de végre Mr. Chang-et mutatják. Igen kevés szereplést kapott a második szériában, bár az elsőben se sokat, de akkor is.

Mr. Chang

Itt jobban előjön, mennyi ereje is van a Hotel Moszkvának és Balalajkának, mert szinte egész végig szervezkednek, Roanapra-n és Japánban is. Még mindig ez a legjobb "lövöldözős" anime, talán azért mert nem csak egy csihi-puhi, hanem van történet is. Karakterek még mindig lenyűgözőek. Revy lelkivilága még ápolásra szorul az biztos, Rock még mindig össze van zavarodva. Talán sok a vér, a hulla, de akkor is ez egy nagyon szórakoztató anime, főleg mert a humora se utolsó.

Revy... mosolyog
Nem különbözik semmitől az első sorozatban. Itt is vannak munkák, hol jók, hol rosszak. Itt is kapunk Revy kitörésiből, azonkívül megtudjuk milyen fegyvere van. Az opening és az ending szerencsére még mindig ugyanaz.

Ez az az anime, amit bármikor meg lehet nézni. Kellemes kikapcsolódás néhány órára, sok lövöldözéssel, fenomenális párbeszédekkel, és néhány érdekes kérdéssel.

Pont: 10

Kedvenc szereplő: Revy, és akkor is ha keveset szerepelt Mr. Chang

Unszimpatikus: ------------------

Idézet: "Ha szükséges őket se kímélje."

Videó+felirat:  Yuri-nak még mindig köszönjük a feliratot. :D

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.