Gintama: Shinyaku Benizakura-hen vélemény

Idáig is eljutottam. Igazából már másodszor láttam, és most úgy írok róla. Még mindig nehéz megunni, elvégre Gintokiról van szó és a kis csapatáról. Akik még nem járatosak a Gintamában azoknak mondom, ez a film a Benizakura-ügyet dolgozza fel, amit az animében már ugyan láthattunk, de itt kaptunk néhány extra jelenetet, és végül is Gin-ékről van szó, úgyhogy néhány óra velük nem pazarlás.

Mondhatni, az ügy  két szálon fut. Az egyik, hogy Gin elmegy egy fegyverkovácshoz, aki kéri, hogy hozza vissza a kardot, a Benizakura-t, mert veszélyt jelent mindenkire, ha rossz kezekbe kerül. Persze, ezzel már egy kicsit elkéstek, mert éppen ezzel szúrják le Katsura-t. És itt jön a másik szál: Elizabeth, Katsura kedves kis barátja, elmegy a Yorozuya-hoz, hogy elmondja mi történt. Gin rá is bízza Shinpachi-ékra, hogy oldják meg az ügyet. Természetesen, Gintoki tudja, hogy Katsura nem halt meg, mivel őt nem olyan fából faragták, sőt régebben egy oldal harcoltak az amanto-k elleni háborúban.

Ez egy rövid összefoglalás volt, de még annyit mondok, hogy Takasugi végre valahára hosszabb időre tűnik fel. Ha valaki nem emlékezne, Takasugi az, aki régebben Ginék mellett harcolt, de most a legfőbb ellenségük. De még milyen ellenség! Elismerésem, köcsög és kegyetlen. Egy tökéletes ellenség, plusz pont azért, mert van múltja a főhőssel. Előre várom, mik fognak kiderülni róluk. Elég jó duót alkotnak, a gyilkos szándék egyből megugrik. És bár nem csapnak össze komolyan a filmben, azért a feszültség közöttük igazán csodálatos.

Takasugi, a nagy és erős ellenség
Hatalmas csatajelenetek, amiket mindig szerettem, sok-sok dráma, visszaemlékezések Gintoki múltjába. Nincs is jobb, mint más múltjába vájkálni, és ha nagyon figyelünk, vagy kicsit, tisztában leszünk néhány dologgal. Azt már eddig is tudtuk, hogy Gintoki a Shiroyasha, talán magyarul "Fehér Démon"-nak fordították, de a plusz információkat mindig szívesen fogadom. Takasugi a vége felé elejt néhány megjegyzést, hogy miért is akar egy új rendszert létrehozni, és a mostanit megbuktatni. Minden szálnak egy emberhez van köze. Az pedig nem más, mint a tanáruk, aki mindent megtanított nekik. Takasugi bosszút akar állni, mert régebben megölték a tanárát. Ez az egyik ok, de gondolom vannak sokkal súlyosabbak is. 

Gintoki és Katsura
Nem maradhatnak el a jó öreg poénok sem. Gintoki és Katsura szóváltásai nálam mindig viszik a pálmát, és most se volt másképp. Mindig vigyorgok, mikor ők ketten egymás mellett vannak. Mert nagyon régről ismerik egymást, tudnak egymás démonairól és soha nem hagyják hátra a másikat, és másokat sem. Mert ilyen egy jó, erős szamuráj barátság, amiben semmi sem áll az útjában. Katsura és Gintoki egy kitűnő páros, semmi panaszom nincs rájuk. Fontos momentum volt még a sensei könyve is, amiből tanított, mert Katsura és Takasugi is magánál tartotta, mutatva, hogy még mindig hasonló elvek szerint élnek, mint régebben.

Voltak még fénypontjai a filmnek, például Gintoki leszúrása, azután a beszélgetés Otae-vel,  hogy maradjon nyugton, ne menjen sehova. Ezt viszont ugye nem teheti, máris rohan a többiek megmentésére. A testvérek története is tetszett, úgyhogy még a háttérsztori is érdekes volt. Takasugi beszélgetése Zura-val szintén megérdemel egy csillagos ötöst. És említsük meg így a végén, hogy ne kapcsoljátok le a videót, még rendesen végig nem néztétek, teljesen a végéig, mert nyilvánvalóan az utolsó néhány percre kaptunk egy kis gintamás hülyeséget. 

Pont: 10

Kedvenc szereplő: Gin, Katsura, Takasugi

Nem kedveltek: Nincs.

Kedvenc szöveg: 
"Mikor váltak szét az útjaink?" /Zura/
"Ha legközelebb találkozunk, már nem leszünk se bajtársak, se barátok! Végzünk veled minden erőnket bevetve!" /Katsura - Gintoki/

Lelőhely: SaiyanRivals

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.