Natsume Yuujonchou San vélemény

Újabb hónapok Natsume-vel, immáron a harmadik sorozat készült el a youkaikkal barátkozó fiúval. Természetesen még mindig a szokásos felállás, Natsume, akinél van a barátok könyve, Nyanko-sensei, aki még mindig nem mondott le róla, és persze a youkaik, akik újra gondot vagy éppen örömöt okoznak nekünk.

Bevallom, az első néhány rész után azt gondoltam, hogy elvesztette a varázsát. Újra csak visszaadja a nevüket, sőt nem is találtam nagyon érdekesnek, azokat a részeket, így egy időre abba is hagytam. Igaz, hogy az előző két évadban is az érzelmeken és a nevek visszaadásán volt a hangsúly, de az első pár részben nem éreztem, azokat a mély gondolatokat, amiket megszerettem, itt már kevés volt.

De természetesen sikerült a sorozatnak felhúznia magát a következő szintre. Megmaradt a kellemes, nyugodt hangulat és végre elkezdtek kialakulni a kapcsolatok a szereplők között. Egyre inkább koncentrálnak a szereplők közti kapcsolatokra, gondolok itt Natsume barátságára Taki-val és Tanuma-val. Szerencsére egyre többet látjuk őket a sorozat folyamán. Azt hiszem a sorozat legérdekesebb pontja az lett, mikor Natsume találkozik Matoba-val. Matoba-ról tudni kell, hogy youkai űző, de nem éppen a kedves fajtából. Mondjuk úgy, hogy rosszabb Natoritól, és akkor még keveset mondtam. Természetesen érdekes figura, már csak a kinézete is sejteti, hogy nem éppen Natsume a szíve csücske. Itt nem utálatról van szó mégse. Matoba erősen érdeklődik szegény fiú iránt, vagy érdeklődni fog. (Nem kellett volna két évadot egybe nézni.)

Tanuma és Natsume plusz youkaik
Ezekben a részekben sokkal többet megtudhatunk Natsume múltjáról, és a családról, mellyel előzőleg élt, mielőtt a Fujiwara házaspár befogadta volna, így még azt is megtudjuk, hogy került hozzájuk, ami nekem kifejezetten tetszett. Aranyos volt, nagyon szomorú és rögtön felidézte a régi részeket, amikor Natsume keserű volt és távoli. Most, hogy jobban összebarátkozott Tanuma-val és Takival, még így se tudott velük teljesen őszinte lenni. Nem akarja, hogy ugyanazt kelljen átélniük, mint neki. Mert nem olyan kellemes ám látni a youkaikat, erről Tanuma meg is bizonyosodik, amikor felajánlja neki a beleköltözött youkai, hogy láthatja, ha akarja. Ezt Natsume nem nézi annyira jó szemmel, bár csak utólag tud róla, de egyáltalán nem örül neki.

Natsume és Nyanko-sensei
Természetes, hogy védeni akarja a barátját, most már lehet őket barátoknak nevezni. Nem akarja, hogy baja essen, hogy ő kerüljön bajba helyette vagy a youkaik veszélyt jelentsenek rá. Mindig feláldoznák magukat egymásért, állandóan egymást védik.

Végül nem tudtam megállni és újra beleszerettem Natsume-be és Nyanko-ba. Még mindig cukkolják egymást, még mindig törődnek egymással, még ha Nyanko tagadja is nagyon, és mondogatja, hogy neki csak a Barátok könyve kell, mindenki tudja, hogy beférkőzött a fiú a szívébe. Így hát megint egy kellemes évadot tudhatunk magunk mögött., hasonlóan sok érzelemmel és bánattal, bár kevesebbszer van Reiko-ról szó. Viszont nem kell félni Natori-san újra fel fog tűnni ebben az évadban is.

Pont: 9

Kedvenc szereplők: Natsume, Nyanko, Tanuma.

Nem kedveltek: Mindenkit szeretek, vagy inkább senkit se utálok.

Kedvenc idézet:
"-Vissza akarsz menni oda, ahol nem vár rád senki?
- Nem, már van hely számomra, ahová szívesen hazamegyek."

Lelőhely: Anime Addicts

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.