Ai no Kusabi vélemény


YAOI, megint, már én is unom őket, de tényleg. Sajnálom, a sima animék hosszabbak, és több velük a baj. Yaoikból meg csak kevés van, és nem mindegyik jó, nah ez egy nagyon-nagy kivétel.

Azt hiszem ez az egyik legalaposabb yaoi mű. Szóval olyan alapmű féle, ha ezt nem láttad, akkor a tudásod nem megalapozott. Akkor csak a "cukros" yaoihoz vagy hozzászokva, aminek a legnagyobb hazugsága, a "Nem vagyok szerelmes belé" gondolat. Uncsi. Nah, ha már valaki unja a tejjel-mézzel megkent történeteket, ezt nyugodt szívvel ajánlom. 

Más világot mutat be a mostanihoz képest. Vannak a "blondie"-k és a mongrel-ek. Egységesen lenézik a másikat, és a szőkék, előszeretettel tartanak pet-eket a saját kényeztetésükre.

A két szépségnek ott kezdődik a története, hogy a kedves fekete hajú egyed, a.k.a.Riki, bajba kerül, vagyis éppen összeverik, amikor jön a mindenki felett álló blondie Iason Milk, aki megmenti Riki seggét, hogy magáénak tudhassa, a kis önző dög. Riki persze vissza akarja fizetni a szívességet, ezért felajánlja egyetlen fizetőeszközét: a testét. Így három éven át Iason pet-je, majd kap egy év "szabadságot", amikor vissza megy a régi csapathoz, ahol ott van régi szeretője Guy.

Nem szomorú, nem szomorú...
Ez az alapfelállás. Aztán egyértelműen bejön a képbe újra Iason, és még néhány nagyon szórakoztató szereplő. Amennyire lehet ebben az animében egy embert is szórakoztatónak is nevezni. A hangulat egyértelműen reménytelen. Mindenki küszködik az elvárásokkal. Iason, mint a szöszök vezére, Riki meg, mint a kis banda irányítója. Ide sorolható még Katze, aki egy eszméletlen édes "barátja", Iasonnak és Rikinek is, meg Roul, Iason, szőke barátja. Voltak azért érdekes pillanatok, szóval annak a Killie fickónak (22. mellékszereplő) a rózsaszín öltönyével erősen ízlésficama van. Szerettem, amikor sikerült valami érzelmeket kicsikarni kettőjükből. Mikor pl. Iason megjelent, és Riki meglepődött elég erősen, ahhoz képest, hogy nem éppen az érzelmei kimutatására specializálódott. Másik kedvencem, amikor érthetetlen módon, de meggyújtották a cigit, és kettőt szívtak belőle, és voila... elnyomták. A blondie-k marha gazdagok, vontam le a következtetést. 

Raoul
Karakterekben nincs hiány, nagyon-nagyon egyediek. Még a mellékszereplők is megértésre találtak nálam. Katze múltjára adtam egy nagy ötöst, mivel felépítésben nincs hiány. Egyedül, amit keveslettem, a világ felépítése, a blondie-k világa, és a petek kapcsolatai. Úgy értem, más petjét ki lehet szemelni? És mit is mond ez a Jupiter Iasonnak pontosan? Viszont azt biztos bejelenthetem, hogy a negatív szereplő, Guy, azt hiszem örökre negatív marad. Hogy lehet egy ilyen köcsög, amikor Riki "törődött" vele, ameddig tudott?

Katze, örök kedvenc Iason után
Összhatásban egyértelműen a legsokkolóbb yaoi, a hangulat nem mutat egy komédiára, szerencsére, ettől kíméltek. Nem voltak ilyen "mély" gondolatok, hogy "vajon szeret" vagy "nem vagyok szerelmes", csak ment a történet, de néha sokkal több érzelemre került sor, mintha a mostani kis yaoikat nézzük, aminek a főszereplőjének a legmélyebb gondolata, hogy ő ugyan nem szerelmes a másik pasikába, csak nagyon-nagyon dühös rá... Itt mondhatjuk, hogy ilyen nem fordult elő. Ilyen sablon nem lenne erre jellemző.

Guy átesik egy személyiségzavaron, a szegény. mocskos, hülye... fújj, de utálom. És mi volt az a végén??? Úristenem!! Ez tényleg OMG!! Azért ott kezdődött a szörnyülködés, hogy Guy... Viszont az utolsó megosztott cigi, annyira édeskeserű volt, mindketten egymás mellett, és elszívták az utolsót. Katze meg sírt, és az egy nagyon bensőséges jelenetnek tűnt.  Hisz, az egész mongrel-blondie ellenszenvnek vagy alázatosságnak mutatott volna ellenpéldát, mégha nem is nyíltan. Bár nem mondható el róluk, hogy ezek mennyire szeretik egymást, mert szinte egyszer se ejtik ki. Csak a testi vonzalomra és a petségre gyanakodhatunk. Mégis, jó azt gondolni, hogy igenis lassan alakult ki köztük, vagy mindig ott volt az a kis egészséges vonzalom, ami annyira sok szexuális feszültséget okozott. 

Pontozás: 9

Idézet: "Csak egy blondie" - fogalmam sincsen ki mondta... de nyilván már nem él...

Kedvenc szereplő: Iason, Katze, Riki

Unszimpatikus szereplő: Guy, akit már háromszor megöltem, felkötöttem, és nyársra tűztem.

Videó: Bishounen :D Nyami. Őket is szeressük. 

3 megjegyzés:

Megint én. Lassan eleged lesz belőlem. :)
Valamiben tévedtél! Mongreleket sosem tartottak szexrabszolgának, csak azért fontos, mert ezen alapszik az egész anime. Pont azért tragikus, mert egy kitaszítottat vett magához, és azért az a vége, mert másképp nem élhetnek, a társadalom elvárásai miatt! (hogy miért nem menekültek el? örök rejtély) Peteket is a saját kényükre készítettek, ahogy, ha jól emlékszem még a polgárságot is úgy csinálták. Igen, tényleg marha gazdagok. Ami Katzet illeti, talán ő volt az egyetlen mongrel, a blondiek között, ő is csak azért, mert feladta a származását, és kasztrálták.
Guy pedig. Sokáig utáltam én is. Csak aztán rávezettek Guy lényegére, és nem is volt olyan mocskos.

 

Ugyan, a a jó meglátásokból sosincs elegem. :D
Köszönöm,hogy kijavítottál, ezt tényleg nagyon elnéztem, ki is veszem azt az egy mondatot. Néha nem látom a fától az erdőt ilyen dolgokban, valahogy a mélysége mindig elveszik, és csak a felszín marad meg.
Guy lényege? Ezen még nem gondolkodtam. Esetleg, hogy Iason megmutatja, úgy emberileg, hogy igenis szereti Riki-t?

 

Nem, próbáld meg Guy szemszögéből nézni, Riki hazatér, megváltozik, mondhatni depressziós, ha bár arra nincs igazán szavuk. Kiderül, hogy a blondieé. És Riki sosem mondta, hogy szereti, a mozdulatai, a reakciói, az hogy megrémül Iason neve hallatán, Guy ebből azt szűri le, hogy Rikinek igen is ár, és egy blondiet másképp nem lehet megállítani, csak ha elpusztítják őt. Igazából Iason tehet az egészről, ha nem lett volna olyan gőgös, hogy neki két dolog megy egyszerre, fogja Rikit, és kirepül vele a mély űrön túlra, valami kvadránsszéli bolygóra, ahova Jupiter már nem ér el. A háromszázas iqujával azt várnánk el tőle, hogy ő gondolkozzon. :D

 

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.