Black Lagoon vélemény

Vér, fegyverek, felboruló autók, rakéták, szállítás, harcok. Nagy vonalakban, de őszintén.

Revy, Dutch és Benny. A legmegbízhatóbb és legjobb szállítók kis csoportja. Feladatuk, hogy pénz ellenében, teljesítik a rájuk rót feladatokat. Nincs bűntudat, nincs lelki szutyok.

Az első részekben csatlakozik hozzájuk, egy először általuk fogvatartott japán srác, aki egyáltalán nincs otthon a fegyverek világában. Miközben fogva tartják, addig az ügynökség, ahol dolgozott, halottnak nyilvánítja. Így csatlakozik a szállító csapathoz, aki foglyul ejtette őt.

A történet itt kezdődik el. Lett egy négyszemélyes csapat, ami minden feladatot képes elvállalni pénzért. Így a sok küldetés közben számos tulajdonságot fedezhetünk fel egyes szereplők között. A főszereplők egyértelműen ők, így nincs mitől félni, nem hal meg senki közölük, egyelőre.

Egy nagyon jó sorozattal állunk szembe, még jó, hogy sokszor kezdem így el a bevezetőt, már unalmas lehet. A szereplők valami zseniálisra vannak megalkotva. Nem tudunk meg senkiről sokat, ez az Alvilág, drog-, és fegyverkereskedelemmel, a bizalom pedig nem olyan ismert arra felé. Benny boy, ahogy Dutch becézni szokta, meg is említi neki, hogy két éve ismeri őket, de nem tud róluk semmit. Senki sem érez rá késztetést, hogy a múltjukat megosszák egymással, így nem voltak nagy drámai jelenetek, de kapunk kicsi ízelítőt néhány szereplő múltjából. 
Szép...
A helyszín Roanapra, a fegyverek és a bűnözők városa. És a Szállítókat mindenki ismeri, sőt tartanak is tőlük. Kisebb-nagyobb harcokra sor került, és nem lehet rájuk panasz. Sok fegyver, golyó, és még több vér hullik a tizenkét részen keresztül, de azért a lövöldözésen kívül mást is kapunk. Először is, Rock beilleszkedése, a csapat megszokása, majd jönnek Revy részéről a bizalmi problémák, amik eszméletlenül jól vannak megcsinálva. Legjobb részek, amikor Revy-nek el van borulva az agya, és Dutch egy kicsit megszólja, az valami fenomenális jelenet. 

Revy és Mr. Chang, a hasonlósaág
Az egyik nagy hatalom a Moszkva Hotel, Balalajka vezetésével, aki gyakran kéri fel Dutch-éket a munkára, a Triád vezetője, Mr. Chang, akivel nem sokszor találkozunk, de nagyon jó személyisége van. Van ahol, csak piti kis Hitler majmolók az ellenség, viszont van, hogy egy pszichopata ikerpár, vagy egy nagyon elszánt cselédlány. Mindegyik tartogat meglepetést, szörnyülködést. Személy szerint, az ikerpár története elég durva colt, úgyhogy nem csodálkozom, mi is lett belőlük. Persze vannak szövetségeseink is, például Eda, aki egy fegyverkereskedő apáca vagy a kocsma tulajdonosa, akinek a kocsmáját mindig szétlövik. 

Talán itt meg kell említeni még a zenét, mert az kivételesen kiemelkedő. Az opening pörgős, teljesen az animébe illő, még az ending lassú, instrumental, szép képi világgal. 


Pont: 10, mert megérdemli

Kedvelt szereplő: Revy, Mr. Chang, Dutch, Eda... szerintem csak ők.

Nem kedvelt szereplő: Hm... az ellenség? :D

Idézet: "- A három legveszélyesebb nő a földön.
              - Totális pusztítás."
       "-Inkább megmutatom neked az agyad színét."

Videó és felirat: Itt a videó, itt pedig a felirat. Azt hiszem nem túlzok nagyon, ha azt mondom, hogy Yuri, mindig a legigényesebb feliratokat szokta kiadni. Köszönjük, Yuri :D

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.