Giant Killing vélemény

Ez egy gyöngyszem! Jó, azért akkor nem, de van benne potenciál, ami néhány anime-ből hiányzik, szóval, nem egy sima, rúgjuk a labdát és nyerjük meg a meccseket. Sokkal több, még ha nem is jön le elsőre, bár ki-minek fogja fel.

Van egy japán felnőtt focicsapat, az ETU, akik miután a régi csapat játékosai elmentek külföldre, nincsenek formában, bár ez inkább az évenkénti edző váltás az oka, mivel soha nem találtak elég jót. Most viszont Tatsumi, az ETU egyik régi játékosa visszajön, miután megkérték rá a menedzserek, és ő lesz a csapat edzője. Viszont nem mindenki nézi ezt jó szemmel, a régi szurkolók és a csapattárs árulónak titulálja, ami első ránézésre őt nem nagyon zavarja.

Elsőnek minden nagyon illékony. Mindenkinek el kellett fogadnia az új edzőt, aki úgy látszik csak hülye feladatokat csináltat velük, és semmi értelmeset. Főleg akkor hívja ki mindenki ellenszenvét, kétségét, amikor elveszi Murakoshi-tól a kapitányi rangot, ha így fogalmazunk.

A történet nem halad olyan gyorsan előre, mégis egy olyan anime, amit könnyűszerrel lehet darálni. Az első néhány részbe bemutatják nekünk a szereplőket, kit is kell szeretni, és kit utálni. Jó, utálni, azért tényleg nem sok mindenkit lehet, de próbálkozni szabad. A karakterek nagyon szerethetőek, főleg Tatsumi, azzal az önelégült arcával, amikor sikerül a terve. Vagy amikor felméri az ellenfelet, és nézi, nézi, nézi, a kapitányt, és egyszer csak elmosolyodik, mintha mindent tudna. A többi szereplőről csak minimális anyagot tudunk meg, így nem lehet ítélkezni. Az úgynevezett "Herceg" is egy nagy taktikus, a kiváló passzaival, és az arrogáns szövegeivel, mintha már ő is látná előre a játékot. 

A csapat
26 rész tele focival, de itt kivételesen nem a hihetetlen rúgásokkal próbálnak gólt szerezni, hanem sima, normális foci. Nem sok meccset láthatunk talán négyet-ötöt az egész anime alatt, de néha már unalmas volt, ha nem Tatsumi volt a porondon. (Igen, Tatsumi fan vagyok ^^). A másik erőssége az animének, hogy több szempontból kapunk betekintést a csapatról, a játékosok gondolatairól. Még az elején a csapat ketté volt osztva, a végére már könnyen egy csapat lettek. Izgalmas volt végignézi, ahogy a játékosok bánnak egymással. Itt fontos szerepet játszik a rajongók és a csapat közti kapcsolat, ami először csak egyoldalú a rajongók részéről. Van viszály az új és a régi rajongók között, úgyhogy minden bonyodalomra lehet számítani. 
Tatsumi örömködés közben
Szóval milyen is röviden ez az anime? Taktika, személyes élet, gondok, Tatsumi szövegei, a bizalmatlankodás, rajongók bizalma a csapat iránt. És persze foci.

Pont: 9

Kedvelt szereplő: Tatsumi :D

Megfojtani való szereplő: Hm... Natsuki-t nem szerettem.

Idézet: "Jézusom, a tudatlanságodtól aranyos idiótának tűnsz." by a Herceg

Videó és felirat: Szomorú hír, de nincs végig felirat hozzá magyarul, de látogassátok meg az AA-t, a videó, pedig a kedves cyber12 oldalon találhattok linkeket. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.