Sekaiichi Hatsukoi, a sorozat


Vigyázz shounen-ai!

Három pár szereplő, akik próbálnak magukkal megbékélni, érzelmeiket felismerni, szerelembe esni egymással. Na, ki lepődött meg?

Onodera Ritsu az irodalmi részlegről került a manga részlegre a családja kiadójától. Kezdőként még sokat kell tanulnia a manga szerkesztésről, de főnöke Takano szívesen segít, ha Ritsu segítséget kér, persze, ezt nem teszi. A kis bolond... Nem ismeri fel régi szerelmét, akinek szerelmet vallott, miután annyit leskelődött utána. Újra itt vagyunk hát.

Nem lepek meg senkit, ha azt mondom, hogy Ritsu végül megtudja, hogy régi szerelme a főnöke, és elég zavarba jön, és próbálja elkerülni minél jobban kedves főnökét.

Mondhatom, hogy ez egy más shounen-ai anime. Ez ténylegesen szól is valamiről! Manga szerkesztés körül forog a legtöbb, ami végre sokkal kellemesebb, mint hogy vannak és evődnek, és nem történik semmi. Sok dolgot tudhatunk meg, főleg a végén, amikor fogalom magyarázás van. Ezenkívül számos mellékszereplővel futunk össze, akik elég sok szimpatikus tulajdonságokkal bírnak.

Visszatérve Ritsu-ra és Takano-ra, őket látjuk a legtöbbször a képernyőn. Személy szerint nekem ők a kedvenceim. Ők tűnnek a legproblémásabbnak, de a félreértések már kezdenek klisésé válni, és köztük pont ez volt a bonyodalom. Javítok, még mindig ez. Takano nem kérdez, de pedig én marha kíváncsi vagyok, hogy-hogy lehetett Ritsu-nak menyasszonya, még ha csak egy félreértés is volt. Kapcsolatuk változott folyamatosan, hol hideg, hol meleg. Itt meg kell említeni az ellenlábas Yokozawa-t, ah, szerelmem. Yokozawa, Takano barátja az egyetem óta, Takano viselkedését, pedig Ritsu-ra keni, miszerint, ő miatta változott meg. Itt meg kell említeni, hogy Yokozawa nem illik Takano-hoz, Yokozawa-hoz sokkal inkább valaki más, például Isaki-san, másik szerelmem a kiadónál. *sóhaj*

Annyira szép ez a kép...
Jó, térjünk át inkább a második párosra, Tori és Chiaki. Chiaki, mint mangaka, Tori, mint a kéziratot beszedő emberke. Szerelembe esnek, persze Chiaki nem tud róla, ő az ártatlan kis ma született bárány, aki nem hogy Tori érzéseivel nincs tisztában, de sajátjával sem, igazi változatosság. Nem sok részt kaptak, 3-4-et talán, de nem sokáig jutottak. Mint mindig itt is van egy harmadik, Yuu, aki szereti Chiaki-t, és aktit akar róla készíteni, amit az utolsó részben meg is enged, és akkor... Hol is tartottam? Áh, igen. Őket nem szerettem. Chiaki túl naív volt, Tori-t se szeretem csak a hangját, mert az Nakamura Yuuichi szólaltatja meg, az az ember egy isten.

Csak ne pirulj, légyszi
A harmadik és utolsó páros Yukina, aki lányos neve ellenére fiú, és egy könyvesboltban dolgozik eladóként és Kisa, az Emeraldnál dolgozó szerkesztő kapcsolatot boncolgatja. Ők se voltak rosszak, Kisa-boy, aki nem tud szeretni, párja a jőképű arculatát bevetve Yukina szép számmal adja el a mangákat, amit ő szerkeszt. És ki mutatja be őket egymásnak? Igen, pontosan, Yokozawa. Itt is van egy fölösleges harmadik, Kisa volt barátja.
Kisa & Yukina
Említsük azért meg két kedvenc mellékszereplőmet, Yokozawa-t. és Isaki-san-t. Persze, csak röviden. Egymásnak vannak teremtve. Kész. Yokozawa-nak ő kell, én tudom. Szóval Yokozawa-ról lerí, hogy csak csak Takano-t akarja védeni, meg hogy talán, szerelmes is belé, de néha amit csinál, az már sok. Isaki-san az igazgató tök poén. Főleg, amikor a gyűlésen vannak az utolsó rész valamelyikébe, és szinte úgy mondja egyszerre, Takano-val, Yokozawa-val, meg egy csajjal a választ Ritsunak, mintha mindig szóról-szóra ugyanezt a beszélgetést lefolytatnák, ők hárman összezárva felettébb viccesek.

Pont: 7

Kedvelt: Takano, Ritsu, Yokozawa, Isaki

Nem kedvelt szereplő: Chiaki, olyan kis semmilyen.

Idézet: "Gyűlölöm Takano-san egóját" - Ritsu
"A mogorva maci ördögi fülei." - Yokozawa-ról mondta az egyik Emerald szerkesztő.

Videó: UraharaShop is befejezte már és a Yaoi Orden is. Köszönjük! :D 

5 megjegyzés:

Köszönöm a leírást. Nem mintha nem láttam volna, de jól esett, hogy vannak ilyen értelmes összefoglalók is, valljuk be, egyre kevesebb. Külön pont, hogy ott van a saját vélemény is. Sokkal könnyebb elhatározni valamit egy animéről, kell-e, nem kell-e ha látni, hogy egy embert hogy érintett meg.
Részemről a Junjou Romantica nagyobb pont. Talán Hiroaki és Nowaki kapcsolata miatt, de ezt az animét is szeretem. Itt igazából csak Onoderáék fogtam meg. Jah. Meg. Yokozawa-semesama o.o Remélem nem marad egyedül, és lesz neki valami szép fiúja. =) Szóval, ha már mindenképp újranézem az biztos, hogy Onoderáék miatt lesz. Uh, meg Kisa és Yukina miatt!

 

Én köszönöm a hozzászólást. Jól esnek az ilyen szavak.
Yokozawa-nak mindenképpen kell valaki, ő az egyik legérdekesebb figura. Amikor első rész ment, és volt az opening, egyáltalán nem ilyennek képzeltem Yukina-t, de így sokkal eredetibb lett.
A Junjou-t még nem néztem végig, mert nem tetszik annyira, pedig már csak néhány rész van hátra. A legjobban az zavar benne, hogy nincs egy nagy története. Elmegy a bátyja, aztán neki meg költöznie kell... Oké, de nekem az már kevés, hogy csókcsatákat vívnak. Először még talán kellemes, meg egyedi, de így a sokadik shounen-ai után, már a Sekaiichi az ilyen jó érzéssel töltött el, hogy nem olyan egyszerű.

 

A JR és a Sekai-ichi anime az eredeti sztori, vagyis a mangájuk közelébe sem ér... a manga boys love, az anime shounen ai, ég és föld a kettő.

 

Igen szomorú, hogy ennyire különbözik a kettő. De legalább van mit szidni.

 

Elvégre Takano x Ritsu összejönnek, ugye?
Az első évad 6. Részénél járok és teljesen elvesztettem, hogy most miről is van szó.

 

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.